Reciklaža ambalaže u Lidlu: Put ka održivoj budućnosti

PROMO TEKST

Ostavite komentar


  1. Pa jel ja bre da mu nosim djubre u prodavnicu? Pa znas li ti bre ko sam ja? Pa nisam se ja za to skolovao da nekome nosim djubre okolo po gradu.

  2. Bravo. Potrebno je to uvesti na nivou drzave, naplatiti 20-30 dinara flasu pa posle vratiti nakon reciklaze, sto se na zapadu primenjuje vec odavno.

  3. Jedini problem je što u Republici Srbiji SVE SMEĆE završava na istom mestu. Uvozimo smeće za reciklažu. Nemamo mi postrojenje koje reciklira, ljudi, opismenite se više!

  4. Lepo…ko u njihobim radnjama na zapadu. Jos samo i cene da nam spuste,kao sto su na zapadu. Najskuplje cene imaju u Srbiji.

  5. Na Novom Beogradu i delom Zemunu imaju najviše svojih prodavnica, od početka Tošinog bunara do kraja Vojvođanske, čak 3, pa im ne pada na pamet da i tu postave reciklomate. Zašto?
    I Globaltel je sve svoje reciklomate sa teritorije Zemuna i Novog Beograda uklonio.

  6. Lično videla na Zlatiboru. Ispred svake zgrade dve vrste kontejnera, za razvrstavanje otpada. Ljudi poštuju to. Dođe kamion Čistoće i iz svih kontejnera surdukne đubre na istu gomilu i tera dalje. Ko je u ovoj zemlji lud?

  7. Не кажу да одавно имају такве апарате нпр у Немачкој, лично видео још 2010, и прихватали су било коју пет амбалажу, не само купљену код њих. Уколико се добро сећам, мала ПЕТ флаша је вредела 30 центи… Ето колико ми њима вредимо у односу на Немце.

  8. U Evropi se flasa naplacuje 0.15c po flasi,koja ti se posle vraca kada ih ubacis u kontejner za reciklazu..Dakle uslovljen si da recikliras,sad ako neces,ti baci flasu od 20din svaki put kad je ispijes…

  9. Rado bih ubacijo u market reciklazni aparat

  10. Sve je to super, ali nije nam svima Lidl ni približno u blizini, ima nas koji moramo da idemo autobusom do prvog najbližeg Lidla, a onda mnogi od tih Lidlova nisu blizu stanica, nego ima poprilično da se hoda, već se mučimo kad tengečimo torbe na povratku iz Lidla, a zamislite sad gde da potrpate svu staklenu ambalažu, samo o njoj da pričamo, plus pet, plus papirna, sve je kabasto, a sve zajedno je teško. Ja imam gomilu njihove ambalaže koju bih rado reciklirala, ali mi je zaista teško da sve to vozim autobusom.

    Ako već hoćete da recikliramo, generalno , stavite nam svima kontejnere za reciklažu otpada, ali opet, koja je svrha ako to oni na deponiji opet sve smešaju zajedno. Inače nije tako teško razvrstati otpad, nagradite ljude koji to rade i biće još lakše. Umanjite im račune ili dajte neke pogodnosti, jer ipak je za to potreban neki rad, trud i izdvajanje vremena, nego sve sasuti u jednu kesu, što je stvarno velika šteta, da zajedno budu organski otpad, plastika i ostalo.

  11. Bilo je 10 reciklomata ,plus lidlovi. Danas ne radi ni jedan, ni lidlov u Kneza Viseslava. To pokazuje kakva je ovo drzava, i koliko im je stalo do reda i kakva je ekoloska svest nasih rukovodilaca i dusebriznika.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.