Reklama „zemlja jeftine radne snage“ vratiće nam se kao bumerang

Dragan Todorović, potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Beograda

Ostavite komentar


  1. Sta ste se svi uhvatili za te mlade? Pa treba i mi stari da zivimo. Kad sam bio mlad niko nije brinuo o mladima nego samo o SPSovcima. Sada sam star i deca SNSovaca dobijalju posao. Zato sam i otisao iz Srbije u 45. godini. Srpskom narodu, koji tolerise ovako korupciju ni Bog ne moze da pomogne. To je bar jasno.

    1. E patako je kada ti neoismeni a lopovi vode drzavu sa kupljenim diplomama i doktoratima .

  2. Ovo je sramoooootaaaaa !!! Sami sebe hvale i pomalo,shefa !!! Fuuuj !!! Pitajte svoje clanstvo,sta misle o vama ??? Cik !!!

  3. Unistio je poljoprivredu da bi namakao radnike u hale za motanje kablova. Profesor Zec kaze da kilo iPhone i kilo krompira nemogu se poredjivati, to je tacno ali mi neznamo da pravimo iPhone ali znamo da proizvodimo krompire ali ne u kilogramima vec u milionima tona.

    1. Ništa ti ne razumeš. Ovaj što zna da proizvodi kilo krompira za četiri života ne bi znao da proizvede jedan jedini iPhone. Obrnuto, ovi što proizvode iPhone, kada bi hteli, lako bi mogli da „proizvode“ krompir. Čak šta više prinosi bi mu bili daleko veći. Nije sve u manualnom radu, ima nešto i u znanju. Zato ljudi uče škole.

  4. E patako je kada ti neoismeni a lopovi vode drzavu sa kupljenim diplomama i doktoratima .

  5. NIJE NAJVEĆI KRIVAC VUČIĆ, NAJVEĆU KTIVICU NOSI USTAVNI SUD SRBIJE ŠPTO NIŠTA NE PREDUZIMA.

  6. Ma sporo odlaze pa se ta agonija nekako sporo i siri i slabo primecuje. Trebalo bi odmah da nastane egzodus strucnjaka pa da moronima na vlasti postane jasno da ce zbog toga da izgube izbore jer realno taj problem ne bi mogli da rese posto je resenje sistemsko i na duge staze, ulaganjem a ne ovako kako inace rade.

  7. Na Divčibarama, 2008. godine gosti iz kancelarije za ekonomski razvoj grada Ouburn (USA), Megan Mekgouven i Filip Danlap bili su u prilici da čuju predstavnike opština i gradova iz Srbije, njihovo viđenje lokalnog ekomoskog razvoja po SWAT obliku.
    Čuvši da je većina navodi da njihove opštine i gradovi raspolažu obučenom i jeftinom radnom snagom, upozorili su da oni nikad ne bi uspeli da privuku Mercedes i još par renomiranih kompanija da su samo jednom rečju spomenuli da su Severna Karolina i Ouburn mesta jeftinih radnika. Bila je to njihova prva glavna zamerka, a bilo ih je još.
    Danas je 2019. .

  8. Ja mladima stalno pricam da sam za vreme Ante Markovic imao platu 1000 evra i da nikako ne rade za male pare. Te plate sto im privatnici daju mogu da zarade cisteci sajbne na semaforu. I da uce zanat i bezite u inostranstvu dok se nasi poslodavci ne opamete.

  9. Kultura privatnih poslodavaca je na visokom nivou kod nas!! svi za par godina bi da voze skupe automobile , lepe kuce , stanove za jednog i drugog sina, letovanja zimovanja, a ulaganja u radnike??? ma ko to vodi racuna radai da ne ostanes bez posla. Da ne pricamo o prijavama za rad i sosijalnom i mediciskom brigom!! Prijavljen si na minimum, ne mozes ni kredit kao najvece zlo u Srbiji da podignes, a kada ih slusas… pa to je kukanje u sav glas!!! Kuku lele jedva izlazimo na kraj , a ovi radnici samo nesto zanovetaju!! Da budem jasan , godinama radim i druzim se sa nasim Biznismenima!! tako da sam se naslusao i video svasta!! A verujem i svi vi!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.