Rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru 1Foto: Optina Čajetina

Kraljev trg na Zlatiboru dobiće novi izgled, nakon rekonstrukcije koja je počela pre neki dan i koja bi trebalo da se završi za mesec i po.

Radove, koji su vredni milion evra, finansira opština Čajetina iz sopstvenog budžeta, a obavlja ih opštinsko KJP „Zlatibor“.

Osim rekonstrukcije trga, u planu je da se izmesti kišni kolektor od jezera do početka apartmana niz Obudojevicu, da se očisti i uredi jezero na koje će, kako je najavljeno, biti postavljeni plutajuća bina za koncerte i predstave, svetlosni efekti i druge atrakcije.

„Došlo je vreme da se sve to uradi, u skladu sa našim planskim aktima i zahtevima savremenog vremena, tako da će centar Zlatibora biti uređeniji i izgledaće potpuno drugačije“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i dodao da će se, u okviru tih radova, zameniti ili rekonstruisati komunalne i druge instalacije na tom prostoru.

On je objasnio da će se svi objekti sa privremenim dozvolama, koji nude različite sadržaje, izmestiti u posebne i tipske objekte na prostoru od restorana „Zlatni bor“ do ulaska u centar Zlatibora.

„Iskoristili smo period vanrednog stanja, što je veliko olakšanje kako za vlasnike ugostiteljskih objekata tako i za turiste, da sredimo Kraljev trg, ali i druge lokacije za šta je bilo potrebno i razumevanje i novac. Za te projekte imamo podršku i meštana i investitora, što nam je posebno važno, a nadamo se da će i turisti biti zadovoljni“, kazao Stamatović.

Istakavši da ta opština „nema finansijskih problema i da se odluka o ulaganjima u brojne turističke sadržaje na Zlatiboru pokazala veoma dobrom“, on je naveo da najveću štetu od uvođenja vanrednog stanja trpe hotelijeri i ugostitelji, pošto su njihovi objekti zatvoreni.

„Verujemo u to da će građani Srbije poslušati preporuku Vlade Srbije i da će ove godine iskoristiti godišnje odmore na Zlatiboru, ali i u drugim turističkim mestima u našoj zemlji“, istakao je Stamatović.

Pomoć gerontodomaćica

Stamatović je rekao da mnogi građani iz većih gradova Srbije trenutno borave u svojim vikendicama na Zlatiboru, te da ta opština ima odličnu službu gerontodomaćica koja pomaže starijima u svim čajetinskom selima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari