RERI: Linglongu izdata građevinska dozvola na osnovu poništenog rešenja o proceni uticaja

Ostavite komentar


  1. Ling Long u Zrenjaninu radi
    šta hoće, ne obaziru se na naše zakone a inspekcije ih zaobilaze, verovatno tako instrisane. Najdrastičniji je primer je trgovina ljudima za koju nisu odgovarali: držanje robova koji su gradili tu fabriku. Bili su pod stražom (moderno nazvana obezbeđenje), prevareni za plate, često bez hrane i zimi bez tople odeće, u papučama i japankama, u neljudskim uslovima. Pokazali su Kinezi svu silu bezobrazluka kojom su sprečavali da se to sazna i da se oslobode ti ljudi da odu kućama. Kada su otkriveni robovi iz Vijetnama i jedva išupani iz te fabrike, mogli smo da vidimo kako naše „institucije“ zapravo ne postoje..toliko o bajci o poštovanju naših zakona i inspekcijama.
    Po tom primeru vidimo da će i nas, kada ta čudovišna fabrika počne da radi punim kapacitetom ladno potrovati bez da iko trepne, jer ni nas, građane Zrenjanina i okoline, kao ni te robove, nema ko da zaštiti. Sve te inspekcije postoje samo na papiru. I ova obilaznica koju „nam“ grade radi se za njih, da imaju kuda da odvezu te gume jer one neće same da odlete u svet gde se prodaju. Nama je kao gradu odavno trebala ta obilaznica ali se niko nije setio nas dok nisu došli Kinezi pa je zatrebala njima, e onda, ne da može nego se i gradi odmah a nama se uvaljuje bajka da se eto i za nas nešto gradi. I svi zombirani i srećni, ovce na broju a vučić sit? Da li je neko izračunao koliko će kamioni zagaditi izduvnim gasovima i svojim gumama
    one useve što rastu na okolnim njivama, jer radi se o ogromnom broju vozila i robe? Ovde raste hrana koju jedemo, ne ide ovakva fabrika usred njiva ovakvim drskim i bezobzirnim investitorima koji se u zemlji domaćina ponašaju kao razbojnici.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.