Do novembra ove godine u fabrici će biti angažovani svi radnici. Posle toga, u Fijatovoj firmi će raditi hiljadu, a za nekoliko meseci biće angažovano još 1.500 radnika. Oni radnici koji ne budu angažovani, primaće mesečne subvencije u visini zarada koje su primili u mesecu potpisivanja ugovora sa Fijatom.

Do novembra ove godine u fabrici će biti angažovani svi radnici. Posle toga, u Fijatovoj firmi će raditi hiljadu, a za nekoliko meseci biće angažovano još 1.500 radnika. Oni radnici koji ne budu angažovani, primaće mesečne subvencije u visini zarada koje su primili u mesecu potpisivanja ugovora sa Fijatom. Ministar Mlađan Dinkić prihvatio je i inicijativu da država finansira dokup radnog staža svim radnicima naše fabrike kojima je ostalo pet godina do penzije. Ta inicijativa, međutim, mora prvo da prođe skupštinsku proceduru, nakon čega bi važila za sve zaposlene u Srbiji – izjavio je za Danas predsednik Sindikata Fabrike automobila Zoran Mihajlović.
Ministar Dinkić juče je Zastavine sindikalce obavestio da će ugovor o zajedničkom ulaganju Fijata i države Srbije u Zastavu biti potpisan sredinom septembra, te da tim ugovorom najverovatnije neće biti obuhvaćena Fabrika specijalnih automobila iz Sombora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari