Restrikcije struje na zimu za potrošače u Srbiji veoma izvesne

Iako u Elektroprivredi Srbije to kategorično demantuju, Danas dobija nove potvrde o planiranim isključenjima električne energije

Ostavite komentar


  1. Baš u NS pre neki dan koleginici uvodili struju i rekao majstor da već imaju plan restrikcija. Pošto kupila po to prodala.

  2. „Poslovodstvo EPS-a bi trebalo da izađe u javnosti i predoči potrošačima sa čim mogu da se suoče na zimu i šta su razlozi za to.“ Da li zbilja IKO moze i da sanja o tome kako ce svemoguci priznati da je upropastio EPS? A, ne. On ce plakati, jadati se i VADITI na rat u Ukrajini (koji je sada izgovor za sve). On nije nikako, ni pod razno, ne postoji ni najmanja sansa, KRIV i odgovoran. Po dobrom srpskom obicaju, uvek je kriv neko drugi.

  3. Ovaj rezim NEMA planove NI ZA STA!
    Iskljucivo se bavi krpljenjem rupa, kao sto su I havarijska iskljucenja struje.
    Ali to nije krizni menadzment, nego „menadzment“ stete.
    Upropastise nas.

  4. super, bas lepo, ako tako bude i oni dobijaju restrikcije sa moje strane, nece dobiti pare za struju mnogo dugo

  5. MWh je 750 Eur. To 2 miliona MWh. Ne 2 miliona kWh. 2 miliona kWh je 2000 MWh. To bi odradio jedan blok u Tentu B za 3,5 sata. Nema to veze sa ratom u Ukrajini. Srbija 70-80% svoje energije dobija iz domaćeg lignita. Ostatak iz vode. S obzirom da vode nema udeo lignita bi bio i veći. Gas za proizvodnju struje EPS-a ne igra nikakvu ulogu. Srbija je u bilansu neto izvoznik. Zimi nesto uvozi, leti izvozi. Od toga se dobro zarađivalo (s obzirom na poslovne okolnosti EPS-a). Sve je posledica lošeg upravljanja. 2012 je Dragomir Marković ostavio EPS u solidnom stanju (blokovi su i tada bili stari). On je najuren i postavljen je Aleksandar Obradović. Izjava Vucica postavljam 10 puta boljeg čoveka. O Grčiću da ne govorim. Istražite u svemu ovome ulogu Južne Bačke (broj dobijenih tendera – javno dostupna informacija), Pro Tenta i projekta TeKo B3 i odsumporavanje u Tentu.

  6. Nadjite ipak nekog iz EPSa, samo da je stručan. Prvo kreću redukcije(smanjenje napona) koje povećavaju račun zbog veće potreba rada uredjaja na nižem naponu. Restrikcije idu po unapred odredjenoj količini isporuke za odredjeno deo kontima, pa kad se on premaši, slede vremenska isključenja,delova konzuma. Havarijske restrikcije niko ne želi jer je sistem uništen lošim kadrovima koji nisu sposobni da otklone takve kvarove.

  7. Meni se cini da su restrikcije vec pocele.
    Samo sto se zovu plansko iskljucenje.

  8. Ovde se ne zna ko koga kerebeči! Baš kao u rijalitiju. Zaista živimo u državi koja se prema građanima odnosi krajnje neodgovorno. Isti slučaj je bio i sa prethodnim vladama, ali ova je šampion.

  9. Kako očekuju da potrošnja struje ostane na nivou prošlogodišnje kad nisu ostavili ljudima alternativni izvor energije za grejanje? Ko se nije obezbedio ogrevom u martu, taj sada nema izbora osim da ubaci 2 TA peći i greje dve prostorije na struju.

  10. Mozda i ne budu nestasice. Postoje devizne rezerve koje mogu da pokriju uvoz struje, zatim nafte iz Kazahstana (ako ne bude moglo iz Rusije).

  11. Prestanite više da palite ovaj narod a šta je tu strasno i ako bude, što da li će neko da crkne što nema struje dva sata. Moj pokojni deda nije imao uopšte pa je živeo. Nemojte više samo mračiti i kontrirati već pišite nešto vedrije…

  12. Kad država strpa u bajbok onog Grčića i onu nadležnu Ministarku Mihajlović i kad prestane da kljuka parama vlasnike malih hidroelektrana od kojih imamo samo štetu i nikakvu proizvodnju, ja ću pristupiti štednji struje. Inače, jok!

  13. Kad država strpa u bajbok onog Grčića i onu nadležnu Ministarku Mihajlović i kad prestane da kljuka parama vlasnike malih hidroelektrana od kojih imamo samo štetu i nikakvu proizvodnju, ja ću pristupiti štednji struje. Inače, jok!

  14. Pa zar ne plaćamo garantovanog snabdevaca,sa sigurnu isporuku?i Jos kojekakve globe to bi trebalo da se preispita.

  15. Svaka čast…vi kao da ste se preplatili na Eps i na ovakve izjave…Milorad Grčić je krivac za sve …sto je potpisao ugovor sa Ruskom firmom Misk .da se uradi revitalizacija Bloka A1 i A2 ti ugovori si otkazani kako je on da o ostavku…kako mislite da se obezbedi struja a ko se ne ulaže u obnovu kapaciteta…Vi bre ko da jede bunike …mialite da ce vetroelektrana nas snabdevati strujom….gde ste sad da pišete o havarijama koje se desavaju.. da jos jedan je mlin eksplodirao …da i rovokopac je crkao na dopremi uglja na tent A ..ali to sad nije bitno…posto js sad novi direktor odgovara nekoj postavi ljudi… strašno…

  16. Pesimisti napustite zemlju,idite kod ovih sto vas placaju sa zapada kod njih ce biti struje i gasa

  17. Obzirom da vas smatram kao slobodni medij, nisam očekivao da nećete objaviti moj komentar. Pozdrav…

  18. Eps nema para,jel to nas Problem ja kao savestan gradjanin placam mesecno struju od 100e do 150 eura ,to je nerealna cena ali tako je jer mora da se ima I za duboke dzepove funkcionera. Ja to necu dozvoliti da dodje da moji unucici nemaju struju po nekoliko sati. To sto EPS nije odradjivao remonte to je njihov Problem. Molim Vas da moj Komentar objavite ,ne samo ono sto Vama odgovara. U napred hvala

  19. Objasnio vam je sve ,,Kritizer“,samo još ispitati sindikat Eps-a koji je ćutao zbog teške korupcije u samom sindikatu.

  20. Pošto stalno poturate istu „žvaku“, kojom dosadiste, prvo bi vama trebalo isključiti struju…

  21. A oni će da imaju redovno struju po vilama…recimo u Jovankinoj…da greju vodu u bazenima!

  22. Restrikcije kad vidim grcica i sve do njega odgovorne u zatvoru.da da smo normalni i prvorodjeni bi bio tamo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.