RGZ: Prevare građana na tržištu nepokretnosti nisu više moguće, zahvaljujući izmeni zakona

Ostavite komentar


  1. Ako ce to dobro da funkcionise, svaka im cast! U svakom slucaju, kontrola mora da postoji…

  2. Ne postoji gora ni korumpiranija Institucija od ovog Zavoda.Ni do sada nisu ništa poštovali.Na hiljade ljudi su oterali pred sud njihovi nemarljivi zaposleni.

  3. А ко гарантује грађанима заштиту од корупције и бахатости од стране Републичког геодетског завода??? Ко ће нас заштитити од грешака и пропуста које ова институција стално прави, неко каже – чак и намерно?! Онда у спрези са адвокатима, морају да им се дају озбиљне паре (испод стола), да се грешка исправи! Грађани више не могу сами ни да приђу до ове “тврђаве”!

  4. Ma kakvi, iz RGZ-a LAŽU I TO MASNO! Pogledajte u registru katastra nepokretnosti da li postoje objekti, kao što su: hidroelektrana (sa svim svojim specifičnim objektima), industrijskih objekat livnica, industrijskih objekat topionica, plastikara, staklara, gumara,….., poljoprivredni objekat štala za stoku, poljoprivredni objekat za uzgoj pilića, ćurki, svinja, silos za pšenicu, za kukuruz, polj. obj. za stajsko đubrivo, za osoku, polj. obj. za navodnjavanje (crpna i potisna stanica za prebacivanje vode), polj. obj. klanica, prerada mesa, prerada voća ili povrća,….., objekat pozorište, bioskop, sportski objekat za fudbal, za rukomet, za košarku, za……., i tako dalje, po svim granama sporta, privrede, društvenih delatnosti, kulturnih delatnosti itd. Nemojte da vas, iz RGZ-a, lažu, u okviru poljoprivrednih objekata fali oho 200 objekata, koje KATASTAR NEPOKRETNOSTI NEPOZNAJE-NEREGISTRUJE!!! Da negovorimo o privrednim objektima, o sportskim, o društvenim, o kulturnim,… Svaki zaseni objekat, a prema svojoj nameni ima svoju cenu-vrednost! To u katastru nepokretnosti (RGZ-a) nije tako, jer su, u istome, objekti svi isti (razlikuju se samo po površini, ali ne i po nameni), te se i cena kvm. formira samo po lokaciji, a ne po upotrebnoj vrednosti?!?!?! Što nigde u Evropi i Svetu nije tako. Tako da direktor RGZ-a šta priča i piše po medijima i folira Vladu RS nema nikakve veze sa stvarnošću, a u pogledu kvaliteta i ažurnošću katastra nepokretnosti, a time i masovni procena nepokretnosti, zašta su PROFUĆKALI OGROMNE PARE OD KREDITA, A KOJE CE MO SVI MI VRAĆATI DECENIJAMA!!!

  5. Postovani.. meni je komsija oteo kucu. Video je na sajtu da jos nismo preneli kucu na sebe sa pokojne osobe i iskoristio priliku tako sto je nasao srodnike i pokrenuo ostavinsku raspravu. Naravno precutali su nas ugovor o dozivotnom izdrzavanju i tako dosli u posed kuce koju su odma prodali mom komsiji. Jer naravno to je i bila njegova ideja. Ne postoji ustanova u srbiji kojoj se nisam obratio za pomoc. Jednostavno ih ne zanima. Jedni kazu da je moja krivica jer se nisam uknjizio toike godine… Drugi kazu da mi nije validan ugovor jer ne pise na kojoj parceli je zaostavstina . A naravno overen je ugovor i procitan u sudu, sve u svemu u Srbiji svako ima pravo da otima. Probacu jos u Ministarstvu Pravde ali ako i tamo dobijem slican odgovor , ne preostaje mi nista drugo vec da uzmem pravdu u svoje ruke.

  6. Advokati nisu garancija pravne sigurnosti, vec zakonom zasticeni hohstapleri, od kojih vecina ne vlada elementarnim pojmovima iz materije stvarnog i gradjanskog prava. Po pravilu, advokati su kreatori testamenata, ugovora o dozivotnom izdrzavanju, ugovora o raspodeli imovine za zivota, ali i ugovora o zelenaskim zajmovima i fiktivnih hipoteka. Drustvena svojina jos uvek egzisira u katastarskim operatima, bez obzira sto je ukinuta Ustavom iz 2006.godine.

  7. Da nije smešno bilo bi žalosno. Bolje da ćuti ta najkorumpiranija mafijaška služba gde bez somića evra ništa ne mož se završi.

  8. Kakva glupost! A šta su advokati, vidovite Zorke pa mogu da utvrde da li je nešto falsifikat?!? Napravljena fora da se posao i kao neka odgovornost prebaci (ili nabaci) advokatima. A sve to preskupo košta 99% građana koji nisu falsifikatori!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.