RGZ objavio spisak advokata sa najviše odbijenih rešenja: „Ovo je rat između advokata, notara i katastra“

Ostavite komentar


  1. Kompletna drzavna uprava se ponasa kao dami zbog njih postojimo. Sta radi zastitnik prava gradjana? Imaju li oni ikakvu kontrolu? Time treba opozicija da se bavi a ne glupostima.

  2. Katastar je drzava u drzavi i veoma se cudne stvari desavaju sa tom institucijom. Sve je digitalizovano, a nista ne funkcionise. Sve je toboze transparentno, a nista dostupno itd … Ovo sa advokatima je nastojanje da se unese razdor u advokaturu, da se na osnovu podataka koji ne mogu biti relevantni za ocenu necijeg rada pojedincima da prednost u pribavljanju klijentele, a drugi potope. Drugim recima, tehnologija nova, a metode stare. Sve se menja da se nista ne bi promenilo!

  3. Pa naravno, izmakao je „posao“ Peri, Žiki i Persi da za neku kintu to odrade za komšiju preko komšije. Sada treba advokate privoleti da „čašćavaju“ Kurtu i Murtu da bi uradili ono što im je posao. Naravno, ova statistika je netačna jer prvostepena rešenja nisu pravnosnažna, ni konačna.

  4. Nije profesionalno sto objavljuju spiskove jer na odbijajuća rešenja postoji pravo žalbe kojea stoji nekoliko godina u Drugostepenom organu. Drugo u malim mestima ukoliko si dobro sa direktorom i pravnicima ima više i podnetih i resenih zahteva. Prikrivena korupcija. Da bas tako!

  5. I negativna reklama je reklama. Kolega se odlično izreklamira. Kao da ne postoje strucne sluzbe koje bi knjižice javnu imovinu već plaćaju advokata. Sad objavite koliko žalbe stoje u RGZ Beograd 4 ili 5 godina?

  6. 31.10.2023. predst zahtev u katastar da se ispravi greška koja je načinjena prilikom unosa u E -kataszar i do danas, ništa.Naime kupljeni stan 2008.ke bio iknjižen i u Sudu je preneta uknjižba na moje ime, ali zo rešenje nije evidentirano.Do ka ću čekati, pitam se.

  7. 7 godina borbe sa katastrom Voždovac za ispravku pogrešno upisanog imena. Dva advokata,komplet dokumentacija, tri podnesena zahteva,ni jedan odgovor za sedam godina

  8. Ovako obavestavanje je zlonamerno I ne potpuno. Potrebno je staviti koliki je ukupan broj predmeta, koliko ih je nereseno u prvom stepenu I koliko u drugom. Mozda bi bilo korisnije napraviti ovakav izvestaj za lekare jer u njihovom poslu klijent nema sanse da se licno zali.

  9. Sve su to lopovske bitange kojima je država dozvolila da se bahate .

  10. Овај закон о упису у катастар је најгори могући закон икада донет. Међутим , Уставу РС , гарантује право свим грађанима да своје непокретности могу и сами уписати. Катастар је сервис грађана!

  11. Ovaj postupak RGZ-a je nedopustiv i na nedozvoljen nacin utice na ugled i poslovanje advokata, jer u prevodu znaci:“ gradjani, kod ovih advokata nemojte ici“, a lako je moguce da advokati sa najboljim rejtingom niau tako plasirani zbog strucnsti vec zbog „dobrog odnosa“ sa radnicima i rukovodiocima u RGZ.

  12. Katastar je katastrofa. Nakonsmrti babe upisano mi je vlasnistvo nad 1/6 imovine bez jmbg. Deset godina kasnije nakon smrti dede upisano mi je jos 2/6 ali sa jmbg, te se sad vodim kao dva lica. bez jmbg sa devojackim prezimenom 1/6 i sa jmbg i udatim prezimenom 2/6. 2021 sam predala dokumentaciju kako bi se to ispravilo, naravno jos nisu uradili, a predali smo 5 urgencija.

  13. Čogurić:“Ja imam skoro 10.000 zahteva“, po 25.000 dinara, a moraš preko advokata. Čovek je naplatio 250.000.000 dinara, koliko plaća porez? Paušalac!

  14. Prestao sam da citam kad naleteh na rec „agentkinja“… sta je Srbi pocelo a….

  15. Uvođenje ovlašćenog advokata kao posrednika između građana i Republičkog Geodetskog Zavoda, odnosno katastra je skandalozno na više nivoa. Katastar jeste, ili treba da bude, državna institucija u službi građana, dok su ovlašćeni advokati privatni preduzetnici koji su platili licencu, a možda i još nešto, da u ime građana uređuju dokumentaciju za komunikaciju sa institucijama države. Da li je katastar servis svih građana ili je servis privatnih preduzetnika kojima je omogućeno da profitiraju na preferencijalnim poslovima?
    Da li ova skandalozna procedura znači da npr. profesor na pravnom fakultetu, bilo koji drugi pravnik ili neko ko je dovoljno pravno pismen ne ume da pročita sa sajta katastra šta mu je od dokumentacije potrebno, da uredi podnesak i dostavi katastru bez plaćanja 200 EUR licenciranim „kumovima“?
    Pokojna majka je, posle smrti mog oca, upisana u vlasnički list za stan i vikendicu sa pravom doživotnog plodouživanja. Kada je umrla, Gradska uprava grada Beograda, kao poveren posao iz nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdala je izvod iz Matične knjige umrlih. Dakle, jedna državna institucija je izdala dokument, koji ja, kao građanin, treba da podnesem drugoj državnoj instituciji, kako bi pokojnu majku ispisao iz dva vlasnička lista.. . i da za tu uslugu platim privatnim posrednicima, odnosno licenciranim advokatima, 2*200= 400 EUR! Zar u takvim slučajevima državne institucije ne treba među sobom da razmenjuju informacije, bez troškova za građane ili da omogući građanima da bez dodatnih troškova to urade umesto njih? Zar spiskovi u vlasničkim listovima ne treba da budu ažurni? Izem ti takvu digitalizaciju i četvrtu industrijsku revoluciju koja omogućava „kumovskim“ advokatima da od građana otimaju, ne samo novac, nego i državu! Skandal!

  16. Biće uskoro 247 500 dinara za svaku sitnicu.
    „Pravnici“ imaju svoje želje.
    Da li iko od njih plaća porez ?
    Čemu služe E-kancelarije ?
    Šišanje do nule pretvorilo se u dranje kože.

  17. Ili imovinska karta Borka Draskovica, direktora, na pocetku mandata i sada. Ili strucne spreme novoprimljenih pravnika za njegovog mandata (bez pravosudnog ispita, sa kojekakvih fakulteta).

  18. Zasto katastar ne resava stare predmete. Zasto stranke ne mogu da dobiju potpunu informaciju o svom predmetu. Gde je tu transparent ost

  19. Ovo je katastrofa kakav sostem je uveo RGZ da se mora platiti advokat. Imam predmet preko 2 god na 2stepenoj komisiji i nista.uzas

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.