RGZ u „ratu“ sa ministrom, sindikatima i institucijama: U kakvom je stanju katastar nakon „modernizacije“?

Ostavite komentar


  1. Zastupam stranke koji i do 8 godina čekaju odluku po žalbi. A katastar pogrešio u deljenju razlomaka. Mora da bude ukinut i da se vrati zemljišta knjiga. Nigde medju normalnim praznicima nije dato organu uprave da odlučuje o imovinskim pravima i da li je valjano odluka suda. Inače posao im je veoma prost. Upoređuju svoje podatke i podatke iz idkuka sudova i javnih beleznika. To im je preko 90% posla. U SUP i Kasarnu gradjani mogu da uđu ali u Katastar zbog , reformi“ ne mogu. Onda mucni gradjani mole i traže vezu da im zbog greške katastra neko predmet uzme u rad posle više godina. Ako se podnese tužba zbog ćutanja uprave *nerada katastra) I tada se na odluku Upravnog suda čeka više godina. Nenamerno fašizam nastao usled idiotizma idiota koji su ovakve propise pisali i uredjivali kako ,,drzava“ funkcioniše.

  2. Izašla nova uredba po kojoj katastar mora da odgovori za pet radnih dana samo je pitanje da li će se ispoštovati.

  3. „Ima nešto trulo u državi Srbiji“. Logično da je u istom stanju nadležno
    ministarstvo, ministar kao i rukovodstvo RGZ-a. „Riba od glave smrdi“

  4. ..advokatska mafija od 13000 advokata je usla svuda da pljacka siromasni narod ..sramota da list nepokretnost se dobija iz druge ruke..sutra ni u vlastiti spajiz covek nece smeti uci bez advokata..

  5. Весић је прича за себе, али десило се и то – Весић је у праву!!! Толико има примедби на рад РГЗ да не би стало ни на 10-ак куцаних страна. Од корупције, брљотина, грешака које (намерно?) праве, не можеш директно да их контактираш … па до кашњења, спорости … као да је све срачунато да загорчају живот људима и да (испод стола) наплаћују сопствене грешке. Верујем да ту има и поштених људи, добрих радника, али … РГЗ, какав је сад, једноставно не функционише. Добра метла би овде била јако добродошла!

  6. Menjate zakone ⁹kao cipele a NALED kroji. Po cl 58 Zakona o postupku upisa 1.5.2028.svi upiani drzaoci nekretnina bice izbrisani, uskracena im prava kpja znatnim delom nisu perfektna jer je katastrofalno radjeno kad je katastar zemljista transformisan u katastar nepokretnosti kao surogat zemljisnih knjiga.
    Dali ste time tupu motiku u ruke bivsih milicionera koji bi sada da ,,okopaju RGZ ,,

  7. Borko Draskovic, Darko Vucetic, Miljana Kuzmanovic Kostic, uzgred Vuciceva sestra od tetke,….sve prazno a osiono i bahato, nestrucno i nemoralno u svakom pogledu! Potpomognuti od vlasti rade sta hoce i kome hoce, maltretiraju i mobinguju zaposlene, a ovi cute jer vide i znaju da ni od koga od nadleznih organa nece dobiti nikakvu pomoc niti ce imenovani, ali i svi drugi pomocnici, nacelnici i sefici, biti sankcionisani!
    Moze im se!

  8. @ Advokat je u pravu.
    Treba da se vrsti zemljišna knjiga u sudove, ako nije kasno.
    Treba da se ukinu notari, privatni geometri i izvršitelji i da te poslove obavljaju oni koji su ih i radili, pre ove lakrdije.

  9. Katastar je u odličnom stanju, moja majka čeka već 2 godine da joj se uknjiži stan pritom joj niko ne odgovara na mejlove, telefonom je nemoguće dobiti nekog skim može da se razgovara. Kada je otišla da lično proveri u kom je statusu njen predmet portir nije hteo da je pusti u zgradu. I sad su uveli i ovo sa advokatima tako da možda neće nibda doživi uknjižbu. Šta god ova vlast radila da bude bolje ispadne još gore.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.