RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji: Gde građani mogu naći ove informacije? 1Foto: Shutterstock/Dedii; Maja Marjanovic

Republički geodetski zavod je procenio vrednost svih stanova u Srbiji, a ove informacije uskoro će biti dostupne i besplatne za sve građane Srbije.

„Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a čime je postavljen i treći od ukupno četiri stuba katastra za 21 vek. Ova procena je urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka“, kažu iz RGZ.

Kako navode, implementacija ove usluge donosi brojne prednosti.

„Stabilnost i predvidivost tržišta nepokretnosti su značajno unapređene, jer realne cene smanjuju rizik od naglih oscilacija. Ovo pruža sigurnost investitorima, kupcima i prodavcima, omogućavajući im da donose informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka. Transparentnost tržišta dodatno smanjuje mogućnost manipulacija i spekulacija, čime se doprinosi zdravom razvoju sektora nekretnina i šire ekonomije“, poručuje RGZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari