Rimac dobio sertifikate i počinje isporuku Nevere kupcima u EU 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Mate Rimac prvi čovek Rimac grupe i hrvatski preduzetnk objavio je da je njegova kompanija dobila papire koje je čekala za sertifikaciju električnog hiperautomobila Nevera u EU.

Ovo znači da Rimac sada može da počne sa isporukama automobila kupcima u Evropskoj uniji, a uskoro bi trebalo da stignu i američki sertifikacijski dokumenti, prenosi Indeks.hr.

Nedavno je Rimac grupa u D fazi finansiranja prikupila preko 500 miliona evra od investitora, pre svega Softbank fonda i Goldman Saksa, kao i od postojećih investitora Poršea i fonda Investindustrial.

Rimac je na svojoj Fejsbuk strani objavio da je u novom pogonu izgrađen prvi proizvodni automobil nakon „mnogo uništenih hiperautomobila“.

„Napokon smo od nadležnih tijela dobili konačnu dokumentaciju za EU certifikaciju Rimac Nevere. Ovo je važno za nas jer smo uložili nebrojene sate, hiljade testova, godine teškog rada i mnogo uništenih hiperautomobila da bismo došli do ove tačke“, napisao je on.

„Sada imamo sve spremno za početak isporuka kupcima – potpuno novu proizvodnu liniju u našem novom pogonu Jankomir, izgrađen je prvi proizvodni automobil (nakon što je 17 prototipova napravljeno u procesu razvoja i testiranja)“, navodi se u njegovoj objavi uz napomenu da se završavaju podešavanja softvera i da će isporuke početi narednih meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari