Evropska delegacija u poseti Loznici i Rio Tintu: „Treba da prihvatimo svaki novi rudnik u Evropi kao temelj na kome možemo graditi našu budućnost“

Ostavite komentar


  1. Govorite o vašoj budućnosti, a ne o našoj. Marš iz Srbije plaćenici RIO Tinta. Idite da tako plasirate vaše idiotluke, u Nemačku, Češku, Portugalu, Francuskoj… zemljama koje imaju mnogo više litijuma nego Srbija.

  2. Necete kopati,a vi po vasim drzavama prihvatajte i gradite buducnost,neka nas,lep pozdrav i ….. u ….. m….u

  3. Marš iz Srbije zajedno sa Rio Tintom. Nema rudarenja litijum i bora u dolini Jadra. Pravite u vašim zemljama iskustvo i stečeno znanje rudarenjem kod nas neće moći.

  4. Gospida, kazu da treba uraditi na ublazavanju uticaj rudnika na zivotnu sredinu. Ublaziti, znaci utice na prirodu, pa Onda nastupa ublazavanju. Jedan od gospode kaze, da ce Evropa uciti iz iskustva Srbije, u potrazi za nacinom eksploatacije sopstvenih resursa. Sta smo mi, ogledno polje. Zar nije logicno da Evropa iskopava litijum, a mi da od njih ucimo.? Ovo su male ustvari, koje govore sve.!! Nisam bot,.

  5. Pri tom ce buducnost srpske dece biti po onkoloskim bolnicama i na grobljima, a vasa u prosperitetu i blagougodnosti. e pa nece da moze!

  6. sad je apsolutno jasno da upravo EU gura te rudnike litijuma i da je Srbiji namenjena buducnost rudarske kolonije i evropske deponije te da su ponovno ozivljene price o brzom prosirenju samo sarena laza da prihvatimo sopstveno unistenje i propast

  7. Bilo bi lepo da Kamila Slupek i ostali potpisu da ce u slucaju da nesto, ili sve, krene naopako odgovatati i licno u srazmeri posledica. Mislim da je to za primer svima nama i u funkciji jacanja drustvene odgovornosti.

  8. Građani Srbije treba da se žrtvuju za proizvodnju električnih automobila za bogate ljude u Evropi? Kako se ne pojavi neki mudrac i ponudi umrežavanje gradskog javnog prevoza putnika i ogroman porez za vozače automobila? Mogu, ali kriminalcima iz Srbije nikada dosta.

  9. Па зашто баш у Србији да градимо будућност Европе. У њој има мнооого далеко већих и снажнијих држава па нека оне граде будућност пропале Европе! Ми смо мали за такав подухват. Нека се истакну ови јачи!!

  10. Kada su nam dolazili iz EU da nas hvale uvek smo nagrabusili.Neka oni prvi kopaju litijum pa da se mi učimo iz njihovih iskustava

  11. Interesantno … ali ne otvaraju rudnike na svojim nalazištima … baš interesantno …

  12. Vi jeste gradili svoju budućnost na jeftinim energentima i ispumpavanju resursa iz drugih država ali dosta je bilo, govorite u množini Kako ćemo graditi budućnost tako što ćete nam izvlačiti rudu za 3% rente i ostavljati pustoš , podržavate Vučića podržavate nezavisnost Kosova hoćete da nam prekopate zemlju ovo malo što je ostalo i licemerno saopštavate da gradimo zajedničku budućnost fuj..

  13. Kakva drskot, bezobrazluk i bahatost! Čerupa jadnu Srbinu ko kako stigne, jer država je, izgleda po planu, davno izdahnula.

  14. Odlicno,neka pocnu da kopaju u svojim drzavama.Evo i nemci neka pocnu jer njijov litijum je mnogo laksi za preradu a imaju ga 3x vise nego mi pa neka izvole poceti sa radom…

  15. „Zemlje Evrope hoće da uče na Srpskoj teritoriji“!!!Pa što ne uče sve to u svojoj zemlji!?Nego opet da mi budemo miševi za TESTIRANJE kao i za KORONU!!!Ako smo toliko glupi AKO,tako nam i treba!!!

  16. Не, хвала. Ако вам је потребан литијум у ЕУ, онда га и рударите у ЕУ. Нас нисте примили у ЕУ и оставите наш литијум на миру. Марш из Србије. Земља, вода, ваздух – живела Србија.

  17. Prvo , mi nismo u Evropskoj Uniji.
    Drugo, pre 2 godine su nssi syrucnjaci dali svoje misljenje.
    Firma koja ce da rksploatise litijum je pozvala u pomoc ove organizacije.
    To se zove silovanje malih naroda.

  18. Ajde bre otkačite nas se mopajte kod sebe. Rumuni su vas isterali da ste valjali ljudi bi vas zvali ne proterivali! Šta hoćete da uništite srpski narod malo vam je uništavanja, nametanja laži, genocida i kamate od koječega. Odlazite iz naše zemlje!!!

  19. Dobrodošli ste samo kao turisti, kao menadžeri multinacionalnih rudarskih kompanijai lobisti možete samo da se okrenete i vratite odakle ste došli. Ovda vas niko ne želi, napravićemo živi štit da bismo se odbranili ako pokušate da kopate. Posle deset godina rudarenja na vašem terenu, možda ćemo moći da razgovaramo o vašim iskustvima. Do tada, adio!

  20. Eu je rasturila srpski narod na sedam država, a sad govore o zajedniĉkoj budućnosti. Neće vam Srbi dati ni mrvicu tog litijuma, može i svet da propadne,

  21. Ok
    A’ j prvo da prekopamo Evropu a posle nas.
    Sto mi prvi da uzivamo u prosperitetu.
    Svakojaka belosvetska fukara dodje u tvoju zemlu i nesto ti drobi.
    Jos da pocnu da ti daju ogledalca i sharene dzidza bidze.,,

  22. Vidim vaše standarde zaštite životne sredine, ni istražne bušotine ne možete da zaštitite, a kamoli nešto veće. Neće te kopati.

  23. Koja objektivnost za dobrobit EU, a na stetu Srbije. Sa koliko se agresivnosti bore za nas „napredak“ i napredak EU. Valjda nismo tolike bedale. Mada …

  24. Нек у својој земљи вежбају говоре, нас нек забораве.
    И овако нисмо у Европи,и дао Бог нек останемо заборављени.

  25. Ma nemoj? Zabole me šta ćete vi da prihvatite! Mi NE PRIHVATAMO vas! Marš iz Srbije!
    Kopati nećete!

  26. Ko su oni da se pitaju i predlazu da se kopa, gradjani su rekli NE i o cemu mi vise pricamo . Neka kopaju kod sebe nas neka ostave na miru i nasu decu. Bombardovali su nas i unistili pola Srbije a mi sada dajemo dzabe Generalstab Amerikacima koje tu lud. Jel oni znaju sta rade ili se uvlace da bi ostali jos na vlasti. Ovo je bruka i sramota. Sve je to narod platio i izgradio a sada poklanjamo, nesto tu SMRDI debelo. Doveli strance xa upravljaju EPS- om i dajemo tolike pare . Jel narodu bolje i lepse pa nije naravno . Sve njihove gluposti placa narod jel on ne privredjuju oni trose nase pare i dele kako hoce. Jel imaju granice ?

  27. Naravno da treba da prihvatite svaki novi rudnik, vi ste u Evropi pa prihvatite se SVOJIH RUDNIKA!
    U SRBIJI NEĆETE KOPATI.

  28. I zasto vi u Nemackoj ne pijete svoju vodu vec je kupujete iz Francuske i Italije- zemlja vam je trajno zagadjena u II Sv.ratu..mozda bi malo da nam se svetite jar smo bili na PRAVOJ strani..

  29. Lešinari, nije Srbija strvina koju ćete glodati do kostiju. Nećete kopati i idite dođavola više!

  30. Kopajte u nemackoj, spaniji, portugalu, francuskoj, austriji… Od ovolike evrope vi bas dosli nama da rakopate oranice, zagadite vodu, zemlju, vazduh? Vala nece moci.

  31. Saradnju sa lokalnom zajednicom nemate nikakvu a rudnik prihvatamo u EU a u Srbiji nećete kopati nikad. A u EU mozete kako hoćete.

  32. Vidite, Loznici je potreban dečiji hirurg, ide se u Beograd. Potrebno je zaposliti ortopede, dolaze nam iz Valjeva. Loznica se izgradjuje po principu potreba izvodjača radova, investitora, i lokalne samouprave. Postoji zgrada kojoj pucaju potporni stubovi (tanki su, pa se oblažu debljim stiroporom da imaju veći volumen) . Ne treba nama trovačnica kao što je rudnik. Trba nam obdanište, izbori bez kradje, besplatne knjige ( kao u Beogradu), zaštita reke Drine od uništavanja priobalka……

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.