Rio Tinto: „Mi – snaga naroda“ obmanjuje narod, strogo se pridržavamo propisa o zaštiti životne sredine

Ostavite komentar


  1. A ṣ̌to Rio Tinto č̣injenicama i nauč̣nim dokazima ne pokaẓ̌e da je negde već eksploatisao litijum bez posledica po ljude i ẓ̌ivotnu sredinu?

  2. Gospodo iz Rio Tinta niste dobrodošli, a Vi znate šta to znači.

  3. Rio Tinto je objavio „Radni nacrt studije uticaja …“ a zakon definise “ Studija uticaja novo sagradjenog objekta na zivotni sredinu“. Rio Tinto je u startu napravio sebi odstupnicu kroz „nacrt“. Nema tu sta da se daje nacrt vec zakonom definisana studija bazirana na idejnom projektu. Projekat treba biti nedvosmisleno jasan kojim se sve definise i dokazuje. Naravno, uz obavezno pozitivnu tehnicku reviziju. Dosada sve sto je prezentirano, bar se meni tako cini, su samo kompjuterske animacije uz bombaste naslove o „Zelenom rudarstvu“. Skoro pa nista.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.