Rio Tinto odbio pozive investitora da povuče akcije sa berze u Londonu 1Foto: EPA/YUN YUE

Izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm saopštio je danas da je bord te rudarske kompanije odbio pozive investitora da povuče svoje akcije sa berze u Londonu i da se koncentriše samo na Australiju. Britanski fond Paliser Kapital (Palliser Capital) pozvao je kompaniju da napusti dvostruki listing, tvrdeći da to otežava Rio Tintu da nastavi sa […]

Izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm saopštio je danas da je bord te rudarske kompanije odbio pozive investitora da povuče svoje akcije sa berze u Londonu i da se koncentriše samo na Australiju.

Britanski fond Paliser Kapital (Palliser Capital) pozvao je kompaniju da napusti dvostruki listing, tvrdeći da to otežava Rio Tintu da nastavi sa velikim spajanjima, prenosi Gardijan.

Stausholm je kazao da je kompanija odbacila tu ideju i naveo da nema nikakvog ekonomskog smisla ujediniti Rio Tinto i da bord smatra da bi to uništilo njenu vrednost.

Londonska berza se bori sa odlaskom nekolicine svojih bivših velikih igrača i padom ukupnog broja kompanija koje žele da prikupe sredstva putem listinga akcija.

Rio Tinto je jutros izvestio o porastu profita od 14 odsto u prvoj polovini godine zahvaljujući povećanju proizvodnje bakra, čak i kada je njegov veći posao sa rudom gvožđa pao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari