Rio Tinto povodom teksta u Fajnenšel tajmsu: Projekat Jadar se može razviti na bezbedan način 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Kompanija Rio Tinto oglasila se povodom teksta objavljenog u Fajnenšel tajmsu navodeći da Projekat „Jadar“  ima potencijal da postane resurs svetske klase.

„Kompanija Rio Tinto prisutna je u Srbiji od 2001. godine. Na osnovu sprovedenih studija i istraživanja smatramo da Projekat „Jadar“ ima potencijal da postane resurs svetske klase koji bi mogao da deluje kao pokretač razvoja zaokruženog lanca za proizvodnju električnih vozila u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Iz Rio Tinta kažu da podržavaju dalju diskusiju i javni dijalog zasnovan na činjenicama, koji uključuje sve relevantne stručnjake i zainteresovane strane iz lokalne zajednice i institucija.

„Nacrt studija procene uticaja na životnu sredinu, koje su realizovali nezavisni stručnjaci, pokazuje da se Jadar projekat može razviti na bezbedan način i u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine Republike Srbije i EU“, poručuje Rio Tinto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari