Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu Jadar 1EPA/YUN YUE

„Rio Tinto pozdravlja donošenje Uredbe Vlade Srbije o primeni uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar“, saopštila je ova kompanija.

Kako se navodi, projekat Jadar će morati da ispuni stroge standarde životne sredine u skladu sa propisima Srbije i Evropske unije, što uključuje i nastavak razvoja projekta u pravnom smislu, dalji rad na izradi Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, javni uvid i ishodovanje neophodnih dozvola i odobrenja i pre same realizacije projekta.

„Verujemo da Projekat Jadar ima potencijal da postane resurs litijuma i borata svetskog ranga i nastavićemo da podržavamo dijalog zasnovan na činjenicama sa svim zainteresovanim stranama o prednostima projekta. Projekat Jadar može da podstakne razvoj šireg lanca vrednosti za proizvodnju električnih vozila, kreirajući hiljade novih, visoko plaćenih i visoko kvalifikovanih radnih mesta u Srbiji za generacije koje dolaze, uz poštovanje najviših standarda zaštite životne sredine“, zaključuju u Rio Tintu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari