Rio Tinto: Profesorka Danica Popović širi dezinformacije i zastrašuje javnost

Ostavite komentar


  1. provuku ih kroz tečnost koja uklanja sve štetne materije iz vazduha. A šta bude sa tom tečnošću. Da li postoji neka šansa da ona pobegne i stigne do Save i Dunava? I ako se to ikada desi koje će biti posledice?

  2. Osamdesetih godina prošlog veka bili u Termoelektrani „Viskoza“ u Loznici na dimnjacima ugradjeni neki elektro-filteri, poslednja reč tehnike u to vreme, al nije vredelo. Zbog čadji u vazduhu niko u Loznici nije mogao da suši veš na terasi ili u dvorištu, morali u kućama i stanovima. Ovde vidim da neće bidne ništa štetno, ma kakva sumporna kiselina, ama jok, jedino ugljendioksid i voda, kažu ove umne glave iz Rio Tinta. Izgleda ova doktorka što plaši narod, možda i nije doktorka, pobenavila skroz, a ko zna i ko ju plaća. Ma, nema govora, sve će da bidne čisto ko u apoteke.

  3. Zasto novinari ne naprave reportazu o svim lokacijama gde je rio tinto poslovao, kako je izgledalo a kako je sad?
    I posle rt neka dobije u trt

  4. Čim se pravdaju i napadaju profesorku, nije da tu nešto ne smrdi. Samo da ne ispadne ko sa korona vakcinsma, da se sad utvrdi da su štetne. Al kasno. Tako da ne bude i sa Rio Tintom.

  5. Ja samo da pitam: pomenuli su ugljen dioksid, pomenuse i vodu, al kriju kud ce sumpor ko zmija noge!
    Pomenuse i neke tako filtere ‘koji se koriste vise od 50 godina’ – a znamo da je Rio Tinto zadjnih 20 godina pocinio svakolika unistenja prirode – znaci doticni filteri se pominju dok ne krene eksploatacija, a posle toga je red na korumpirane vlasti (nase) da zataskaju posledice…

  6. Gospodo iz Rio Tinta, niste dostojni ni cipele da glancate profesorki Danici Popovic. Lazete bre gore od naseg Aleksandra Vucica! U Srbiji necete vaditi Litijum!!!

  7. Imate li neki stampan dokaz,objavljen u naucnom casopisu da govorite istinu? Nemate? Nema dalje price.

  8. Ma,zašto ne idete u Nemacku ? Ima tamo litijum, nego ste došli u državu u kojoj vlast prodaje iliti poklanja samo da bi ostali na vlasti… Portparolka Brnabic se ubi da objasni da je sve med i mleko , šefe nece da može….

  9. Rio Tinto, marš iz Srbije.
    Proći ćete kao u Portugaliji.
    Nadam se, i naši političari

  10. Pa u nemačkoj ima više litijuma sli omi znsju koliko je to prljava tehnologija i neće da zagađuju svoju državu i truju svoj narod. Za razliku od ovih naših „pametnih“ koji ni za procenat i rođemu majku prodali

  11. Gde god je ovaj Rio tinto nešto kopao po svetu je ostala pustara koja ni za milion godina neće biti bezbedna za ljude. A zbog čega zbog 3 % rudne rente.

  12. Ma sada će „stručnjak za sve“ da nam objasni kako profesori, akademici, geolozi, nemaju pojma i da će Srbija biti čudo na Balkanu od litijumskog profita. Alo narode, probudite se i svi na ulicu, jer ovaj je nameračio da proda i uništi Srbiju. On i ekipa će negde u Dubaji da se hladei troše milijardee, a ovde će biti deponija.

  13. A zašto bi ugradjivali bilo kakve filtere ako neće biti u procesu proizvodnje otrovnih gasova, isparenja i sl? Sami sebi skaču u usta i potvrdjuju sve optužbe da su valjane

  14. Ono što najviše zastrašuje narod je reputacija Rio Tinta, netransparentnost dogovora i korupcija. Zato, neće proći. Istina je da Rio Tinto ne može dati nikakve garancije jer su to samo reči a njihova reč ne znači ništa jer, upravo njihova reputacija, trag prirodnih i društvenih katastrofa koji ostavljaju za sobom je dokaz da im se ne može verovati baš ništa.

  15. Imam jedan prospekt ove kompanije iz Španije. Mesto nekadašnjeg rudnika je sada turistička atrakcija, mesto gde se mogu simulirati uslovi na Marsu i proučavati bakterije koje žive u ekstremnim uslovima. Iako je lokacija u pustinji, prilično udaljena od bilo kog naselja, vredi izdvojiti vreme za obilazak. Boje su božanstvene, drecavo zelena, narandžasta, belo kamenje za kontrast. Ima i napuštenih kuća pored kojih protiče potok boje motornog ulja. Sliku ne kvari bilo kakva biljka ili životinja.
    Smatram da ce zapadna Srbija, nakon rudarenja, procvetati od turista željnih da vide ovakve prizore, a pogotovo od naučnika, možda i same NASA- e koja će proučavati život u ekstremnim uslovima i pripremati se za kolonizaciju drugih planeta.
    Naravno, karte će biti skupe, zbog jedinstvene prilike i sigurnosti posetilaca. Lokalno stanovništvo nece remetiti idilu, upadati u kadrove i stvarati buku.
    Mislim da nikako ne smemo propustiti priliku da o nama uce osnovci, možda i deca u vrtićima u čitavom svetu. Biti primer covecanstvu je neprocenjivo. Zaista postati nebeski narod, ući u legendu, nije li to pojam besmrtnosti?

  16. Ajde prodajte te nebuloze vašoj deci i u njihovim baštama „hladnim“ postupkom ne zagađujte okolinu. Nama je dobro i obvako!

  17. Podrška svim borcima protiv onih koji hoće da potpuno unište Srbiju i njenu prirodu. Takvima pokazati izlazna vrata iz Srbije zauvek i neka povedu svoje promotere (prodane duše) sa sobom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.