Rio Tinto rudarima u Mongoliji smanjio plate 80 odsto, sad pregovara sa štrajkačima

Ostavite komentar


  1. To je u stvari glavni problem! Rio Tinto je bezobzirna multinacionalna kompanija koja u korumpiranim siromašnim državama u sadejstvu sa podmićenim vlastima uništava sve! Ništa se njih ne tiče, samo da izvuku što veći profit! I zato ne smemo dopustiti da i mi tako prođemo! AV i SNS vlast nam to intenzivno sprema! Ne dajmo se!!!

  2. Ne vidim da pričaju o ekologiji nego o platama. Što ne napišu kolika bi, eventualna plata rudara bila u Srbiji.

  3. Eto i njih bi SNS da pusti u Srbiju. Nece moci! Ne smemo im dati!

  4. Smešno tužna kinta od Rio Tinta. Za sve, osim za glavnog šefa. On je plaćen unapred za propast Srbije i srpskog roda u budućnosti. Bože zdravlja, moraće da vrati pare ili… znamo kako takve kompanije rešavaju probleme.

  5. Zašto bi neko štrajkovao protiv prepoštenog RT?
    Da im pošaljemo ove odavde, da ih dovedu u red.
    Štrajkovati protiv RT?
    Kada vas čuju ovi ovde … nahebaćete.
    Kao Srbi.

  6. Oni obecavaju kao sve do sada…..
    Nista oni ne daju narodu nesto pojedinci ce dobiti….
    Srbija mora biti svesna tog otrova …nista vise nece biti isto…subbing naroda I zemlje necemo vise moci vratiti …brigu sad pokazati za pokolenja …mi drugu Srbiju nemamo…Bogu hvala za nasu divnu zemlju…kju su nasi svt Pretci branili svojim zizivim….budimo svesni …Srbija je unikat drzava priroda nacin zivota gostoprimstvo…it’d
    Ne daj parcel zemlje da nam se otruje …Mongolia je velika ima pustinje mnogo ne naseljene …oni to mozda mogu da rade tako daju da ih drugi pustose ….robovlasnicko drustvo riotinta hahaha
    ….

  7. Kako sve multinacionalne kompanije u ovim nazovi državama, tako i RioTinto…radnik na zadnjem mestu, voda, zemlja, vazduh, o tome da i ne pišemo…videli smo svi šta su rudnici, ne daj Bože nikome, ni najvećem neprijatelju.

  8. Sadcvam je jasno sto se putevi grade ali parama gradjana i nenormalnim zaduzivanjem.stadioni su krediti ali nema para za sela skole,bolnice.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.