Pre dve godine sve stopirano, sada Vučić najavljuje rudnik: Da li je Rio Tinto zvanično dobio „zeleno svetlo“ za Projekat Jadar?

Ostavite komentar


  1. Pre dve godine sve stopirano,oko rio tinta jer nisu se ispoštovali ekološki standardi.

  2. U svakom slučaju,kad je podeblja kinta na vidiku,ovde se upale mnoga svetla i počinje čitava nauka kako doći i rasporediti plen.Čista hajdučija.

  3. Stvar je jednostavna. Najviši standardi zaštite životne sredine podrazumevaju rudnike bez deponija i bez ispuštanja vode u okolinu, kao u Peruu, Kini, u Africi. To nije novo, to nije vrhunska tehnologija, ali koršta i smanjuje profit. Rio Tinto planira deponije, i to jako velike (6 km) i toksične, i planira da ispušta ogromne količine vode u okolinu. Dnevno bi se trošilo 1100 tona (milion litara) sumporne kiseline koju treba isprati, eto o tolikoj količini vode se radi. Dakle, priča o najvišim ekološkim standardima je prazno preklapanje, kao i srbovanje na režimskim TV, pazite šta su oni smislili, „litijumom se brani Kosovo“. Ali, hajde barem da pamtimo. Uz članke A. Jovovića i V. Cvetkovića, svakako treba dokumentovati i sačuvali i izjave dekanice Abolmasov.

  4. @Ruska bokerica. Kakvo ime takav i komentar. Zar iko normalan veruje da u projektu Jadar ima i e od ekološkog standarda. Siguran sam da u Srbiji postoji ogromna većina koja se neće štedeti i neće dozvoliti da se projekat jadar realizuje.

  5. Ćeraćemo se mi još! Motkama! Pa kome je preče! Nama naša otadžbina ili njima njihova pljačka!

  6. Narod se nešto ućutao. To nikad nije na dobro izašlo po vlast, kad se narod ućuti.

  7. Garantuje Eu čime i šta će biti ako odustanu od garancija??
    Garantovati su i mir Minskim sporazumom i šta bi?
    Sporazume prave i garancije daju radi ostvarenja svojih interesa i ciljeva.
    Naši diletanti im sve veruju i daju (primer Kosovo_šta su dobili, duplo golo).
    Zaustaviti diletante i profitere u zlim namerama.

  8. Ne nadajte se, branicemo svoja zemljista kukom i motikom. Neces vala Vucicu citavu nasu zemlju pretvoriti u Savamalu.

  9. Sramota je šta radi „naša“ vlast. Zbog lične koristi pobiće ko zna koliko hiljada ljudi u Srbiji. Ako se ne otreznimo kao narod, onda možemo gledati kako mi i naši najmiliji bolujemo od malignih bolesti, a naša lepa Srbija se pretvara u deponiju.

  10. Nisu mi jasni ovi Vučiçevi botovi što zamišljaju da će neki život za njih postojati (u nekom mehuru valjda) u toj opustošenoj Stbiji posle Rio Tinta? Iako verujem da dobro znaju ko je Rio Tinto, pa nam ipak za račun svog gazde guraju u kuću te planetarne razbojnike? Ako ne znaju, zar su toliko glupi da ne mogu da izguglaju Rio Tinto i vide sva zla koje su oni već doneli drugim narodima i državama, i koliko je žrtava to zlo ostavilo iza sebe, pa da znaju kog đavola pustaju u kuću? Problem je što je to I NAŠA KUĆA i nećemo dopustiti da bahati stranac nogom otvara vrata da uđe, a domaći izdajnici čekaju u redu da od njega dobiju svoj deo od onoga što su prodali?
    Da li će botovi i dalje da žvaću bajate sendviče i rade u korist naše i svoje štete, ili…? To se pitam.

  11. I ta tema treba da se završi, javno i transparentno. Verujem da je uticaj izuzetno jak pogotovo od predstavnika zemalja vlasnika i interesa. Zato treba delovati i tražiti javne govore i potvrde namera. Ovako sve ulazi u teorije dok se ne ostvari a onda obično bude kraj.

  12. Stiglo zadnje vreme kuka i motika nema druge rio tinto i kompletna vlada napolje iz Srbije zajedno sa AV

  13. To će biti najčistija tehnologija . Počistiće , bar, pola Srbije !

  14. Gospodin Popović je zapravo pogodio tačno u centar!!! Potpuno se slažem sa njegovom izjavom!!! Ne može se argumentovano diskutovati i raspraviti šta je ZA a šta sve PROTIV. Šta se dobija a šta gubi? Jer ima više nego dovoljno onih koji bi i rođenu majku prodali a kamoli izdali neku dozvolu za rudnik.

  15. Bez saglasnosti Gradjana RSRBIJE…a to se Zna šta Znači
    Rio Tinto nemoze ni da kroči.. a kaolin da udje preko bilo koje granice RSRBIJE i udju u Državu
    Srbiju!!! !!!

Ostavite komentar


Ekonomija

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja 10

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja

Dosadašnji trend porasta interesovanja učenika za školovanjem po dualnom modelu obrazovanja nastavlja se i tokom školske 2024/2025. godine, s obzirom da rezultati upisa pokazuju da je skoro 85 procenata ponuđenih mesta od strane privrede popunjeno posle prvog upisnog kruga, kažu iz Privredne komore Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.