Ristić (Nova svetlost): Mnogi poslodavci isplatom zarade na ruke potkradaju državu

Ostavite komentar


  1. Agencije su najvece zlo, a jedino vece zlo su oni koji pristaju da u njima odnosno preko njih budu zaposleni. Rob a koji se ne pobuni ne treba zaliti, stara je izreka asktuelna i danas

  2. Preduzeca placaju zvanicnu platu kao minimalac a ostalo pare na ruke. Kako ta preduzeca opravdavaju pare na ruke kroz racunovodstvo, gde svaki trosak mora biti prikazan. Postoji li racunovodstvena ili poreska inspekcija i ako postoji zasto oni to ne pronadju i kazne ta preduzeca. Zasto uopste zakon dozvoljava preduzecima da posluju sa novcem u kesu?

  3. Drzava podstice ovakvo ponasanje poslodavaca. Odmori se ne postuju kao i prekovremeni rad. Sutra ko bude docekao penziju nece moci da zivi od iste.

  4. Vise od cetrdeset posto prima na ruke to je uzas cemu da se nadamo kad odemo u penziju.Gde je tu ispekcija ja je video nisam nikad samo na vestima

  5. Ako je istina, najveca svetska ekonomija ima prosecnu poresku stopu u prometu proizvoda i usluga oko osam ( 8 ) procenata.
    Kod nas, koliko god ode na ruke kod tih tkzv. isplata u 90% slucajeva odmah sve ide na potrosnju koja je taksirana/oporezovana sa 20% vrednosti usluge ili prozvoda.
    Isto tako ne treba zaboraviti da pored 10% poreza na zaradu ide dodatno i oko 25% na razna osiguranja.

  6. Више од пола Србије код приватника добија више на руке него преко рачуна …а ко је то дозволио

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.