Ristić (Nova svetlost): Stelantisovi radnici u Kragujevcu sada zarađuju samo 63.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Uvek moze gore da vidis kako klinci rade U Soul Food prodavnicama za 60k…na kasi, na suhomesnatom, menjaju cene, pisu papire za dobavku, tegle robu i gajbice…pune frizidere…placaju svaki dinar koji nedostaje…rade popis, trebovanja i tako u nedogled (darkwood dub). Ovi radnici na traci su zezanje

  2. @St
    I šta je poenta tvoje žvrljotine? Da radnici na traci treba da budu zadovoljni, jer neki drugi radnici primaju još manje plate? Sramota! Pametnije bi bilo da se ostaviš komentarisanja.

  3. Za to se hvali prasac dok njegovi pokradose Srbiju.

  4. Pa jeste, toliko je. Postoji i regres i 13ta plata, tako da se godisnje primi ukupno 14 zarada. A sto, jel ti malo? Nikakve kvalifikacije nisu potrebne, radnik je dovoljno da zna samo da drzi srafilicu! Tih 63 hiljade je za 30% veca plata od minimalca, koliko obicno dobijaju nekvalifikovani radnici u drugim firmama.

  5. Muvao si kao sindikalac.ZNAMO.Bolje ti je uživaj u nezasluzenoj penziji

  6. Opet rasprava o plati. Ljudi, hteli ste kapitalizam. Evo ga. Ako vam ne odgovara plate, a imate znanja i veštine da radite za više, promenite i tražite bolje plaćen posao. Oni daju tu platu zato što misle da je adekvatna. Kad ne bude bilo interesenata za posao za tu platu, videćete kako će brzo da naraste sa 63.000 na 80.000 ili 90.000.

    Čitam šta ovaj piše šta sve rade u marketu za tu platu. Pa taman rade za šta imaju veštine. Da znaju i da uče nešto drugo, isplativije, ne bi go radili. Onoliko koliko znaš, toliko si plaćen. Surova istina.

  7. Ovi što pričaju o veštinama su sujetne sveznajuće budale. Ne može dr da ima soma platu a pandur 3.a jednom će ti taj neki majstor za sudoperu tražiti soma da ti otpuši jer samo nekoliko njoh ima tu veštinu.puno je pitanja, al ne lupetajte da 63000 lepa plata. Nikome nije zauvek dobro.

  8. Ror, pa što ga ne uhapsite tolike godine kada znate da je muvao? Misliš samo vi treba da živite asvi da rade za vas?

  9. Oni jedu kupus,ovi u Bg jedu meso,a zajedno jedu sarmu
    Kaze vruovni da je prosek u Srbiji 100.000

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.