Rističević: Protest pojedinih poljoprivrednika politički motivisan 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u nedavno raspuštenom sazivu Skupštine Srbije Marijan Rističević je danas rekao da ne razume „politički motivisan protest pojedinih poljoprivrednika“.

On je, u saopštenju naveo da je Skupština ove godine kroz budžet Srbije za agrar odobrila milijardu evra, a isto toliko za potrebe poljoprivrede predviđeno je i u 2024. godini, što je pet puta više nego pre 2012. godine.

„Ne razumem politički motivisan protest pojedinih poljoprivrednika“, rekao je Rističević.

Podsetio je da je sedam udruženja letos potpisalo sporazum s Ministarstvom poljoprivrede o određenim zahtevima „koji su svi ispunjeni, gotovo u celosti“.

Odbor za poljoprivredu je, kako je naveo, podržao i pozdravio taj sporazum.

A „danas se ispostavilo da iz očiglednih političkih motiva pojedini predstavnici tih udruženja neće više ni ono što su hteli i što su potpisali. Ukoliko imaju političke ambicije, izbori su prilika da to i pokažu, a ne da se pokrivaju prostestima kršeći sporazum koji su sami potpisali s Ministarstvom“, rekao je Rističević.

Pozvao je predstavnike udruženja poljoprivrednika „da strukovne nesuglasice, ukoliko postoje, rešavaju u razgovorima s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i da blokadama puta ne maltretiraju građane koji izdvajaju ne mali novac za podršku poljoprivredi“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari