Vučević sa generalnim direktorom ruske kompanije Roseti razgovarao o saradnji u energetici 1Foto FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa sa generalnim direktorom ruske energetske kompanije „Roseti“ Andrejom Rjuminom o mogućnostima za unapređenje saradnje.

Rjumin je istakao veliki potencijal direktne saradnje u elektroenergetskom sektoru i naveo da je „Roseti“, kao najveća mrežna kompanija u Rusiji, zainteresovana za proširenje saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je govorio i o radu Inteligentne laboratorije digitalnih mreža, koju je kompanija „Roseti“ nedavno otvorila u Sankt Peterburgu.

Кako je naveo, ona spaja mogućnosti istraživačkog centra i moćnog ispitnog poligona na kojem su realizovana jedinstvena rešenja za stvaranje i ispitivanje opreme, kao i za implementaciju inteligentnih sistema.

Srbiju i Rusiju, kako je rekao srpski premijer, povezuju dugogodišnje prijateljstvo i zajednički rad u različitim oblastima, uključujući sektor goriva i energetike.

Vučević je naveo da je Srbija zainteresovana da produbi saradnju u oblasti energetskog sektora, posebno kada je reč o inovacijama, razmeni iskustava, edukaciji, obnovljivim izvorima energije i drugim oblastima od strateškog značaja.

Ocenio je da su inovacioni centri kompanije „Roseti“ ključni za jačanje energetskog sektora i da je u toj oblasti posebno važno uspostaviti saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari