RSE: Kineske kompanije sa crne liste SAD prisutne u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Pa? Zar svet ne funkcioniše po principu slobodne trgovine? Da li treba da se odreknemo nečeg jeftinijeg ( i boljeg u nekim slučajevima) samo zato što je na američkoj „crnoj listi“? Možda i sam autor teksta ima Huavei telefon. Ili možda moramo da kupujemo Motorole, Iphon-e i slično? Ostavimo njih na miru da ne bude „Kada se slonovi tuku – stradaju mravi“.

    1. Kakva slobodna trgovina, kada u aziji deca rade u proizvodnji…, itd, naravno da to treba sankcionisati!

  2. U redu, postavili ste te kamere za nadzor i sad svakom od nas možete da utvrdite identitet. I? Koga mislite time da uplašite? Ja kad sam na protestima ne nosim ni masku ni fantomku iz jednostavnog razloga što ŽELIM DA ZNATE KO SAM, jer se ne plašim ni stelt prezidentea kako ga prikladno jedan komentator juče nazva kad se pacovskim kanalima dovukao na RTS, ni njegovih huliganskih batinaša, ni policije koja je prihvatila da bude produžena ruka mafije. Samo bezveze bacate pare na te
    kamere koje biste inače mogli da pokradete.

    1. Lažeš Asabajlis, preterano lažeš. Ako želiš da znamo ko si što koristiš pseudonim, a ne puno i pravo ime i prezime.

  3. Ne znam da li je komentar poslat, pa ga ponavljam. Šta nas briga kome SAD uvode sankcije? Ujgura ima približno koliko i nas u Srbiji, a Kineza oko 170 puta više. I sad SAD kao zbog ugroženih prava Ujgura uveli sankcije 8 kineskih firmi iz oblasti video nadzora. Priča za stupidne. Šta briga RSE ko je prisutan na skromnom tržištu video nadzora u Srbiji? Dokle će RSE da izigrava samostalno, nezavisno, istinito i objektivno novinarstvo? Pre će biti da su portparol, u ovom slučaju SAD. Ono što treba da je ovde interesantno, to je koliko je novca iz budžeta otišlo na ove, ali i mnoge druge ugovore. A to nema veze sa ovim sankcijama, i treba da bude interesovanje nadležnih organa i domaće javnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.