Rusi traže kontraustupke da bi kupili Petrohemiju

Šta Beograd treba da ispuni Moskvi da Gaspromnjeft privatizuje pančevačko preduzeće povezano sa Rafinerijom nafte

Ostavite komentar


    1. Pa nek Canak kupi petrohemiju…..stari je to alhemicar
      I eto EURopske Vojvodine, u punom sjaju…

  1. Već su dobili ustupke. Rudna renta je manja nego što bi trebala da bude, a ceo NIS su dobili za 400 miliona. Šta još?

  2. To je onda u redu. Ako ce ispostovati da sacuvaju radnike I modernizuju fabriku , sto da ne onda Im I treba dati ustupke koje traze. Sacuvacemo jednu veoma znacajnu fabriku sa velikim izvozimo,ljude sa dobrim primanjima,a dati nesto povoljnu rudnu rentu. Nije idealno,Ali nije ni toliko lose.

  3. Još jedan štetan ugovor, povećati rudnu rentu i od tih para modernizovati Petrohemiju, izabrati najbolju ponudu za izgradnju železnice, to jest najpovoljnijeg kreditira. Petrohemija posluje pozitivno pa nema žurbe.

  4. Samo nastavite kostunicinu zelju i zamisao da realizujete.Dato je rusima na poklon sve sto vredi i nije dosta,dokle mislite da upropastavate ovu državu, dokle da urnisete ovaj narod koji vas hrani.Niste dostojni ni naroda ni drzave.

  5. Ne interesuju me ni Rusi ni Amerikanci, samo me interesuju Srbi i Srbija. Zato ne mogu da verujem da mi svako resenje problema od 2000. godine vidimo u prodaji – rasprodaji. Prodali smo sve banke, cementare, pivare, vode, rudnike, NIS, …
    Da li cemo prodati i Hidro elektrane, svu obradivu zemlju. Pominje se prodaja i instituta „Jaroslav Cerni“, …
    Daj da prodamo celu drzavu Srbiju i sve njene gradjane. Jos bolje da je poklonimo. Nismo mi zasluzili od Boga ovu zemlju. Dobro bi nam doslo 40 godina u pustinji. Mozda bi nesto naucili
    , ili zauvek nestali.

  6. Rusi su do sada eksploatacijom srpskih izvora zaradili vise od 12 milijardi dolara…NIS su kupili za 400 miliona a one migove sto su nam poklonili naplatili 200 miliona?

  7. Za ovaj bezobrazluk, a i mnogo ranije ih je trebalo šutnuti iz Srbije..

    200 godina je ova zemlja fobrovoljni talac azijske despotije..

Ostavite komentar


Ekonomija

Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu Jadar 10

Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu Jadar

"Rio Tinto pozdravlja donošenje Uredbe Vlade Srbije o primeni uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar", saopštila je ova kompanija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.