S lizing obeležio 20 godina rada u Srbiji 1Foto: Zoran Rašić/ PROMO

Kompanija S-Lizing koja posluje u okviru Erste Grupe, objavila je danas da je za 20 godina rada u Srbiji uložila više od milijardu evra u srpsku privredu, vozila i opremu.

Saopštila je i da ima više od 15.000 klijenata i više od 33.000 realizovanih ugovora do sada, kao i da je postigla tržišno učešće od 17,3 odsto na kraju prošle godine.

„Neizmerno sam ponosan što na ovako dinamičnom i sve konkurentnijem tržištu S-Lizing postiže rekordne rezultate. Pre 10 godina bili smo na 11. mestu na tržištu, sada smo četvrti, a u proteklih pet godina ostvarili smo rast bilansne sume od skoro 180 odsto“, kazao je kazao je predsednik Izvršnog odbora S-Leasinga Bojan Vračević na konferenciji za novinare povodom 20 godina rada.

Vračević je dodao da kompanija želi lidersku poziciju na tržištu i da je počela da finansira OIE i električna vozila, a da je spremna i za solarne elektrane i infrastrukturu koja je u vezi sa obnovljivim izvorima i vozila i oporemu koja smanjuje emisije CO2.

Objasnio je do svetske krize u Srbiji je ukupna bilansna suma lizinga u odnosu na bankarski sektor bila je nešto veća od šest odsto, da sada iznosi 2,4 odsto, dok je prosek u Evropi osam do 10 odsto, što pokazuje potencijale za rast.

„Ove godine očekujemo da će na tržištu Srbije biti investirano između 850 i 900 miliona evra putem lizinga u vozila i opremu“, rekao je Vračević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari