„Često prihvataju loše uslove rada da bi stekli iskustvo i otišli u zemlje koje više cene radnike“: Sa čim se sve mladi susreću tokom prvog zaposlenja?

Ostavite komentar


  1. Tamo bi ti radnici bez iskustva radili k’o konji i to za džabe („internship“), sve sa nadom da će jednog dana dobiti posao. A napr ako bi „internšipovali“ kod Bila Klintona nosili bi plave haljine i imali fodatne .ahm. obaveze.

  2. Nije lako našim poslodavcima da se obogate na brzinu. Ali zato je tu Oskar da zaštiti krupan kapital za razumnu nadoknadu. Zato smo sada i doživeli da su penzioneri udarna pesnica.

  3. Najbolje je da svi radimo besplatno, gazdama je i ovaj minimalac veliki koliko su alavi

  4. Jedini problem su sluzbe koje ne rade svoj posao i kontrolisu firme kako treba.
    To je u stvari najveci problem Srbije jos od Tita. Kako koja partija dodje na vlast stavlja svoje clanove (rodbina, kumovi, prijatelji) na mesta u drzavnim sluzbama iako su totalno nesposobni i nestrucni za to mesto, od opstina preko komunalnih sluzbi, socijalnih sluzbi pa sve do vrha , ministarstava i vlade. To je najveci problem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.