Sa niškog aerodroma ponovo lete irski Rajaner i švajcarski Svis 1Foto: Stanislav Milojkovic

Sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” ponovo lete irska niskotarifna kompanija Rajaner i švajcarski avio prevoznik Svis, nakon pauze zbog pandemije korona virusa, saopštile su ove kompanije i niški aerodrom.

Rajaner je jutros obnovio saobraćaj sa niškog aerodroma sletanjem aviona Boing 737-800 sa Malte, a na redovnoj liniji Niš-Malta leteće dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom. Kompanija će tokom jula obnoviti i letove ka ostalim destinacijama, za Bergamo, Beč i Krf. Karte za sve njene letove sa niškog aerodroma su u prodaji i mogu se kupiti na zvaničnoj web stranici kompanije. Ovaj lou kost prevoznik nije leteo iz Niša skoro 15 meseci, izuzimajući avgust prošle godine, kada je leteo za Berlin. 

Iz niške vazdušne luke će od 5. jula ponovo moći da se putuje i redovnom linijom avio-kompanije Svis do Ciriha, dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom. Na ovoj liniji leteće avioni Airbus A220-100 sa 125 i A220-300 sa 145 putničkih mesta, saopštio je ovaj švajcarski avio prevoznik. 

U kompaniji su kazali da je na vraćanje linije uticalo poboljšanje pandemijske situacije, sve veći procenat vakcinisanih u obe zemlje, kao i popuštanja restriktivnih mera putovanja između Srbije i Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari