Šabić: Postupak u Železnicma Srbije

Ostavite komentar


  1. Zašto se ne pokrene postupak za utvrđivanje broja zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije da se vidi koliko ima zaposlenih: frizera, pekara, profesora, psihologa, defektologa i sl. i koji su kriterijumi koji te zaposlene čuvaju i obezbeđuju im dalji rad železnici, a školovane železničare proglašavaju viškom?

  2. Javasluk u Zeleznicama Srbije je opstepoznata stvar. Dacu vam primer kako se Javno preduzece ciji je osnivac Vlada Srbije a nekada je bilo tzv "cerka" firma Zeleznice Srbije, "ZELTURIST". Naime posle zatvaranja hotela "Zeleznicar" u Vrnjackoj Banji i predaja kljuceva predstavnicima sa zeleznice, isti objekat je ostavljen bez nadzora, lopovima koji su svoj "zanat" obavili sistematski, da je kompletan hotelski inventar od osnovnih sredstava pa sve do sitnog inventara odnet.Pored svega arhiva o zaposlenicima od kada je pripadao hotel kao Zeleznicko odmaraliste, ostala je neobezbedjena i naravno rasuta i unistena. Da podsetim svaka firma ima u svojoj pravnoj sluzbi i arhivu sa pojedinacnim dosijeima zaposlenih, koja se strogo cuva u odredjenom sefu pod kljucem. Arhiva i dosije o zaposlenom samo je dostupna odredjenim licima odnosno pravnom sektoru posto se radi o licnim podacima radnika. U ovom slucaju gde niko nikome ne odgovara, gospodine Sabicu, svi podaci o vise stotina radnika "Zelturist"-a DOO koji su bili zaposleni u hotelu "Zeleznicar" Vrnjacka Banja do 2015. godine ostali su bez osnovne zastite svojih licnih podataka i dokaza da su nekada bili zaposleni u ovom objektu, posto se arhiva nasla na milost i nemilost raznim tipovima koji su poharali hotel "Zeleznicar" u Vrnjackoj Banji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.