SAD, Evropa i Kina: Može li Zapad da zaustavi kinesku industriju?

Ostavite komentar


  1. Ovo sto je napisano je ne tacno , Kinez nikad nece napraviti kvalitetan putnicki avion , mikro cipovi su im nepouzdani , sta biste pre kupili Japanski ili Kineski motocikl , ja licno bih kupio Italijanski ! Kineska ekonomija je stala , njihova fus roba nema prodju ni u Africi a sa obzirom da su Kinezi uveli par drzava u bankrot svi beze od Kineza ko djavo od krsta !

  2. Evropa i Amerika su spalili gomilu milijardi na rat u Ukrajni. Da su taj novac iskoristili za subvencije sada ne bi toliko kukali.

  3. Osnovni postulat „zapadne demokratije“ slobodan protok ljudi i kapitala … Bez veštačkih barijera (carine i sl.) Američka fabrika u Kini … E sada kada je neko konkurentniji, treba ga sprečiti jer samo tzv Zapad treba da zarađuje.

  4. Šta znači DA ZAUSTAVI kineksu industriju?
    Gde je tu konkurencija? Gde napredak? Zamislite da je enko zaustavio industrijsku revoluciju u USA.
    Dakle, tržište, konkurencija, puna usta sloboda. A onda se nađe neko uspešniji i vi bi da ga zaustavite

  5. A zašto da zaustavlja? Jer nije Zapad uvek pričao „slobodno tržište“. Pa eto sada. Oni proizvode i prodaju po cenama kojima oni hoće. Ko hoće kupiće. Čemu zabrinutost Zapada. Nek oni stave svoje visoke cene, Kinezi svoje niske pa ko pebedi.

  6. Pre deceniju dve taj zahtev Kini uputili iz SAD-a. Sada se SAD-u priključila I Zapadna Evropa.
    Ŝta dalje sledi!??
    Savet Evrope..EU..UN..?
    Izgleda da je propao plan SAD-a da preko Ukrajine yvuĉe joŝ koju ,, mulaviju državicu“ u sukob..gde bi Rusija jasno spržila naivne..a kada bi doŝlo do intervention jebenoga NATO-a kompletna Zapadna Evropa bi SAGORELA. A sa njom I trgovinski koncept Kine sa Evropom za svagda!!
    Plan SAD-a je 25% uspeo..jer Zapadna Evropa ekonomski krvari..Sa.o..doŝlo se do kontra efekta..
    Rusija I Kima imaju neuniŝtivu ekonomiju!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.