Salonima venčanica u Srbiji preti katanac (VIDEO)

Predstavnice ove industrije mole državu za pomoć

Ostavite komentar


  1. Spustite se malo na zemlju i smanjite cene, pa cete prodavati. Nije vama posao isao ni pre corone. Sad pokusavate, da na racun corone, izvucete nesto od drzave.

    1. Svih koji na ovakav način traže intervencije, u obliku finansijske pomoći, treba striktno proveriti, jese li u skladu sa zakonskim aktima izmirili sve svoje obavere prema državi i zaposlenim! Tek posle detaljne kontrole izmirenih obaveza pristupiti iznalaženju olakšica i drugih vrsta pomoći! Dotle, nema tog! Nije niko dužan pomagati nepoštene prakse i lopovluk u Srbiji!

      1. Kao i svi privatni preduzetnici nalapali su se svih ovih godina, plaćali minimalac, izvrdavali poreze i sad bi da se okače državi na vrat, ne mogu ni par meseci da se isfinansiraju samostalno.

    2. Haha, kad spuste cene, odmah cu tri da kupim. Do sada nisam mogla da priustim xD

      1. Možete uvek da kupite „domaću venčanicu“ po maloj ceni.
        Uvozne koštaju od 1500e pa na gore…. Ili možda očekujete da Vam neko pokloni za džabe.

        1. A zar sad vlasnici salona sami ne traze da im neko nesto „pokloni za dzabe“?

    3. Nađi gde je jeftinije pa kupi.
      Za uvozne haljine je drugačije. Lepo platiš put, hotel, venčanicu i putne troškove pa vidiš da je cena po kojoj se izdaje smešna.

  2. Veoma ugroženi su i cvećari a onjima niko ne piše…u suštini svi koji rade u sektoru pružanja usluga vezanih za proslave bilo kakve vrste poput:
    cvećara, muzičara, proizvodjača torti, šminkera, masera, manikira, prodavaca venčanica, organizatora slavlja, animatora, dečjih igraonica, ugostitelja, hotelijera.
    Država bi morala da preduzme posebne mere za tu grupaciju preduzetnika.

    1. Pa cvećari i nisu baš ugroženi , jer cveće se kupuje i za groblje . Zar ne ? „Cveće pokriva sve . Čak i grobove .“ ( Napisao Remark u svom romanu „Tri ratna druga“ )

  3. Jasno je da su svi pruzaoci usluga za proslave / vencanja veoma ugrozeni trenutnom situacijom. Iako te usluge nisu esencijane usluge, zatvaranjem hiljada radnji, na ulici ce se naci vise hiljada nezaposlenih koji ce postati teret za drzavu i budzet, i sa druge strane njihova osnovna egistencija bice ugrozena. Vlada treba u ovom slucaju da spreci taj kolaps, umesto da ceka da hiljade ljudi postanu beznadezni socijalni slucajevi. Znajuci visprenost I vizionarstvo sadasnje vlasti tesko da mozemo ocekivati neki takav potez.

  4. Jasno je da neke profesije nisu „pogođene“, već potpuno obustavljene. Radnici će dobiti otkaz i s gazdama će svi na biro, što su isto državne jasle.

    Naravno, ovde je uvek najteže naći podršku za žene koje se bore i rade. Da su Partizan i Zvezda već bi bilo para i niko ne bi tražio inkviziciju za ove što mole.

  5. Dosta sirotinjskog ludovanja! Kakve besne proslave vencanja, rodjendana i sl budalatine! Prevazidjeno!

  6. Ovakve bezdušnosti i zglobe u komentarima nemoj da vas pogode dragi preduzetnici. I ovaj kovid će proći a onda udri te po cenama, udri te po državi jer ako vam do sad nije bilo jasno da ste građanini drugog reda, e od sad će vam biti jasno !

  7. Kako za njih tako i za ostale ugrožene profesije / zanate u „divljem zapadu“ nečega što treba da naliči na privatni sektor: Proveriti da li su držali roblje „na najcrnje“, vodili dvostruko knjigovodstvo i mnoštvo drugijh „snalaženja“ pa onima koji su ionako poslovali na ivici rentabilnosti jer su odlučili da ispoštuju sve moguće i nemoguće namete, pomoći većom od najavljene pomoći. Ostalo „katanac“. Ali,ali…pre toga „pustiti“ na tržište rada (da pokažu sve „kvalitete“) „reku“ parazita pobacanih širom ministarstava, JP i vladinih agencija jer oni su jedan od vrlo bitnih uzroka zbog čega se raznim finansijskim opterećenjima „zajahao“ privatni sektor. I naravno uvesti „žutoj braći“ PDV stavku u fiskalne račune pa ako im se ne sviđa – put pod nogei daleko im prokužena kuća.To bi već bio početak stvaranja uređenog sistema umesto sadašnje kaljuge i brloga.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 8

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.