Samostalni sindikat u Kragujevcu: Da se zaustavi zapošljavanje komunalaca preko agencija

Ostavite komentar


  1. Kragujevcani, Srbija gleda u vas. Vi morate da se izborite sa ovom nepogodom koja je zadesila radnike Srbije.

    1. Druze Marko, proslo je vase vreme, na srecu. Vodovodnu mrezu i izvorista treba ustupiti privatnim firmama na upravljanje, dok vlasnistvo ostaje nepromenjeno. Onda bi shvatili kako se radi i koliko je stvarno radnika potrebno. Poznato je i da se potreban broj radnika lako procenjuje na osnovu duzine mreze i tipa izvorista – postoje svetska iskustva i prosecni podaci, pa kada to proucite shvaticete da gradjani placaju zaposljavanje prevelikog broja ljudi. Slazem se da agencije nisu neophodne, dovoljno je samo ukinuti ugovore na neodredjeno vreme i sklopiti ugovore o upravljanju vodovodom sa privatnim firmama, izabranim na otvorenom i legalnom tenderu.

      1. Jesam drug, videcemo cije je vreme proslo. Na srecu Rocko tvoj nacin razmisljanja je manjinski. To sto ti predlazes je legalizacija lopovluka i kapitalizam iz XVIII veka. Sta bi trebalo da radnici rade 16 sati na dan? Siguran sam da nikada u zivotu nisi nista radio. Sebe vidis kao od Boga predodredjenog da upravljas ljudima.

  2. Nije stanje baš tako crno belo kao što je u tekstu predstavljeno. Dopisnik Radovanović odličnopoznaje dešavanja u Kragujevcu, pa tako da informacija da u kragujevačkom vodovodu ima manjka radnika je slučano ili namerno nedorečena i neodgovara naime činjenicama.
    TAčno je da nedostaje radnika na terenu i ta situacija traje godinama, ali sa druge strane vodovod je takođe godinama služio i kao mesto za udomljavanje partijskih poslušnika i namirivanje koalicionih kvota. Administracija je toliko prekobrojna da u kancelarijama nema mesta svi da sednu koliko ih ima. Po psam stolova u kancelariji i jedna da mogu da se provuku između…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.