Šansa da se FAP oporavi

Ostavite komentar


  1. Je l““ ovo beše onaj konobar iz Surdulice, koji je ekspresno završio neki privatni fakultet?

  2. Da to je taj. On sada odlučuje o privredi Juga Srbije, kao što vidimo i šire. Prodao je Lagado u Bujanovcu za 400.000 eura, iako su postojale znatno veće finansijske ponude.

  3. Gospodin ekspert prica o spasonosnom Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR). To je model koji je velike kompanije na zapadu vratio u zivot, nazalost kod nas je samo poluga za legalizaciju pljacke. Scenario u Srbiji je po pravilu sledeci: Preduzece se enormno zaduzi (naravno tajkun novac izvuce napolje), usvaja se UPPR koji na snazi bude 1-2 god (zaustave se sva placanja ka poveriocima i uceni ih na dalju saradnju, tj jos vecu dubiozu), posle max 2 god otvara se stecaj (svi dugovi preduzeca se prebace na poreske obveznike Srbije a radnici posalju na biro, pri cemu u 90% slucajeva tajkun preko stecajnog upravnika i dalje vuce konce) a zatim se proglasava bankrot i isti onaj koji je svesno unistio preduzece ga preko tetke, svastike ili vozaca ocisceno od svih obaveza kupuje za male pare. I ponovo ce za par godina tajkun biti najuspesniji privrednik godine. Novinari istrazivaci, proverite koliko je UPPR-ova u Srbiji sprovedeno do kraja, odnosno koliko firmi je npr u 4 godini trajanja UPPR-a (kladim se da je procenat ispod 1%). Ovo je prevara pokrivena zakonom. Valjda ce neko nekada odgovarati za ovo. Valjda… .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.