Saobraćajni inženjer o letećim taksijima za EKSPO: To je samo šou 1foto: EPA-EFE/HARISH TYAGI

Leteći taksi nije rešenje za beogradske gužve i probleme u saobraćaju, već je samo šou, ocenio je danas saobraćajni inženjer Zoran Rubinjoni, nakon što je predsednik Srbije Akeksandar Vučić zatražio da se delegaciji Esvatinija, koja je bila u poseti Beogradu, pokažu svi planovi za Ekspo 2027, uključujići i one za leteća taksi vozila.

„Ja ne verujem da će to ikada da zaživi kao ozbiljan prevoz, ali može da bude jedna od stvari, kao što guramo bicikle ili trotinete. Kada bi to bilo masovno, opet bi se napravila gužva, nije ni taj prostor beskonačan“, kazao je Rubinjoni za FoNet.

Rubinjoni je dodao da Beogradu treba regulisan javni prevoz, a leteća taksi vozila bi mogla da budu „ne šlag na torti, nego višnja na šlagu“.

On je dodao da je Ekspo prilika da se pokažu novotarije i podsetio da je i Ajfelov toranj napravljen upravo za Ekspo u Parizu.

„To su neke nove tehnologije, ali to nije rešenje, to je samo šou“, smatra Rubinjoni.

Povodom očekivanog uklanjanja starog Savskog mosta, on je ocenio da to nije kritično mesto za Beograd i da on nije toliko mnogo opterećen.

„Bez obzira na to koliko mi volimo taj most, iz drugih razloga, ne verujem da će to znatno da pogorša situaciju koja je već prilično ‘nategnuta'“, smatra Rubinjoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari