Šapić: Budžet Beograda donet navrat-nanos, mi smo objektivno još uvek u vanrednom stanju 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ocenio je danas da je budžet grada donet „navrat-nanos“ i najavio da će u septembru biti sproveden rebalans.

Šapić je, na konferenciji za novinare, upitan da li je tačno da grad duguje privatnim prevoznicima novac, kazao da nije upoznat sa tom informacijom i da ne zna kako je došlo do zaduživanja.

„Zaista ne znam odakle dug Grada privatnim prevoznicima. Može biti da potiče iz privremenog finansiranja. Mi smo objektivno još uvek u vanrednom stanju, jer je i ovaj budžet usvojen navrat-nanos. U septembru bi trebalo da imamo novi rebalans budžeta“, naveo je Šapić.

Na konferenciji na aerodromu „Lisičji jarak“, Šapić je rekao novinarima da će u toku leta biti završeni radovi na obali Dunava, od Nebojšine kule do Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, te da će nove marine biti postavljene na mesta koja su izlicitirali njihovi vlasnici.

„Marine u blizini Hotela Jugoslavija su u sklopu licitacije koja je održana prošle godine. Sada se čisti Sava od Brankovog mosta do ušća. Nakon toga će marine biti postavljene na ona mesta koja su za njih predviđena licitacijom. Njihov spisak se nalazi u Sekreterijatu za privredu“, kazao je Šapić.

On je podsetio i da je rušenje Savskog mosta planirano za 1. novembar, kada će saobraćaj biti usmeren na Brankov most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari