Šapić: Do kraja jeseni biće završen kružni tok Bulevar Nikole Tesle - Ušće na Novom Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio danas da očekuje da do kraja jeseni budu završeni radovi na novom kružnom toku, na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ušća, na Novom Beogradu.

Šapić je na lokaciji, jutros otvorenog novog kružnog toka, na uglu ulica Bulevar Nikole Tesle i Mihajla Pupina kazao da je ostalo da se urade staze oko kružnog toka, ali da to ne ugrožava odvijanje saobraćaja.

„Pre oko dva meseca rekli smo da ćemo se potruditi da kružni tok završimo do početka školske godine, to smo i uradili. Pored toga smo skroz presvukli i Brankov most, svih šest traka, što nije rađeno više od 15 godina. Mislim da smo time stvorili preduslove da se koliko-toliko normalno krene u novu školsku godinu“, rekao je Šapić.

Nakon ovih radova, kako je rekao, počeće izgradnja kružnog toka na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ušća, odnosno produžetka Ulice Milentija Popovića.

„Očekujemo da taj posao bude završen do kraja jeseni, a trebalo bi da radovi na izgradnji trećeg kružnog toka, koji će se nalaziti na uglu Milentija Popovića i Bulevara Mihajla Pupina, počnu narednog leta, kada frekventnost saobraćaja bude ponovo smanjena“, rekao je Šapić.

Dodao je da, osim ta tri kružna toka, kao i urađenim u ulici Vladimira Popovića, ostaje poslednji na uglu Zemunskog puta i Vladimira Popovića, ali da će taj kružni tok biti građen tek kada bude završen novi most.

Istakao je da je Bulevar Zorana Đinđića proširen u delu od ulica Vladimira Popovića do Omladinskih brigada, kao i da su trenutno u toku radovi u delu ka Studentskom gradu.

„Ideja je da ‘izbijemo’ na Tošin bunar, sa po dve trake u svakom smeru. Кada danas prolazimo kroz Blok 34, jasno je da tuda ni vozila gradskog prevoza ne mogu da prođu, jer postoji samo jedna traka po smeru“, kazao je Šapić.

Najavio je da za nekoliko dana očekuje da bude završen posao u ulici Bulevar vojvode Bojovića, odnosno kružnog puta oko Кalemegdana.

„U pitanju je raskrsnica gde počinje kružni put, gde je kolovoz proširen i neće biti semafora, te će saobraćaj biti mnogo protočniji. Кada za 10 do 15 dana bude postavljen asfalt, umesto ‘kocke’, ispuniće se preduslovi da se započnu radovi za proširenje kružnog puta oko Кalemegdana, čime će biti napravljen mali unutrašnji prsten. Očekujem da svi ‘papiri’ potrebni za taj posao budu obezbeđeni u toku jeseni“, naveo je Šapić.

Prema njegovim rečima, proširenjem kružnog puta biće ubrzan i izmešten saobraćaj iz centra grada, a to predstavlja stvaranje uslova kada na jesen bude zatvoren Stari savski most.

„Još pre godinu dana smo deo Balkanske ulice, kod raskrsnice ulice Admirala Geprata do Nemanjine, učinili dvosmernom, pa će ulica Gavrila Principa biti glavna saobraćajnica za vozila javnog prevoza, koja će menjati tramvaje kada ne bude Starog savskog mosta. Zemunski put će u to vreme služiti isključivo za javni prevoz“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari