Šapić: Gasna stanica za autobuse GSP-a do marta 2024. 1Foto: Shuttestock / Kzenon

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da izgradnja gasne stanice u objektu Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) na Karaburmi kasni jer „fale neke građevinske dozvole“ i „imovina nije rešena“ što su propusti gradske vlasti, a da kasni i izvođač radova.

Šapić je novinarima u novom Beogradu gde je bio na gradilištu proširenja Bulevara Zorana Đinđića, rekao da je gasna stanica na Karaburmi za autobuse GSP-a s pogonom na gas, trebalo da bude završena u novembru prošle godine, a sada očekuje da će to biti do marta iduće godine.

Sada se 100 novih autobusa GSP-a gasom snabdeva na privatnim pumpama, a razgovara se sa „Srbija gasom“ da napravi nekoliko gasnih stanica u Beogradu, rekao je gradonačelnik i dodao da to „očekuje od naredne godine“.

Tokom jeseni počinje gradnja tunela ispod beogradskog Bulevara umetnsti, a radovi će biti završeni 2024. godine i time će se rasčistiti dve najopterećenije ulice u Novom Beogradu – Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, rekao je Šapić.

On je istakao da će se s praksom proširenja ulica nastaviti gde god je moguće kako bi se u Beogradu ubrzao protok saobraćaja i smanjile gužve

Novi Beograd je opština u kojoj postoje najbolji uslovi za proširenje kolovoza, ali će slični radovi biti obavljani svugde gde za to postoje uslovi, naveo je Šapić

Povećanje broja saobraćajnih traka najviše će, kako je ocenio, značiti vozilima gradskog prevoza, koja će imati „svoju“ kolovoznu traku.

Ideja je da, gde god postoji mogućnost, proširujemo bulevare i povećavamo protočnost gradskih saobraćajnica kako bismo u ulicama kojima saobraća gradski prevoz dobili po jednu nezavisnu traku koju bi koristila samo vozila GSP,objasnio je Šapić

Duž celog Bulevara Zorana Đinđića do Ulice omladinskih brigada biće napravljen parking. Kada radovi budu završeni na potezu od Ulice Milentija Popovića do Ulice omladinskih brigada, imaćemo po dve nove trake, ali i veliki broj novih parking mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari