Šapić nudi opoziciji mesto direktora Apoteke "Beograd": Ne tražimo da prave profit, samo neka pokriju troškove zaposlenih 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponudio je danas opozicionim strankama da daju svoje kadrovsko rešenje za novog direktora Apoteke „Beograd” i obećao da će se založiti da predloženi kandidat već na predstojećoj sednici Skupštine grada, za nekoliko dana, bude izabran na to mesto.

„Daćemo im priliku da u praksi pokažu da imaju rešenje i da učine preduzeće Apoteka ‘Beograd’ održivim. Evo, mi ne tražimo da prave profit, samo neka pokriju troškove zaposlenih i mi Apoteku nećemo prodavati“, rekao je Šapić, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Dodao je da je siguran da će opozicija do petka dostaviti ime osobe koja će biti postavljena na mesto direktora Apoteke „Beograd“ i tako, kako je ocenio, „pokazati da ono o čemu govore nisu samo prazne priče i jeftino politikanstvo“.

Šapić je naveo da ga je na mestu gradonačelnika Beograda dočekao višegodišnji problem Apoteke „Beograd“, odnosno stalni problemi u funkcionisanju tog preduzeća i konstantna potreba za subvencijama plata zaposlenih.

„Nekoliko puta mi je predlagano da pokušamo da ih prodamo, ukoliko uopšte bude zainteresovanih, pošto nemaju svoju imovinu, a imaju veliki broj zaposlenih“, istakao je Šapić.

Podsetio je da je pre par dana, na pitanje novinara kako misli da reši situaciju u Apoteci „Beograd“, rekao da je to dugogodišnji problem za koji mu još niko nije ponudio neko racionalno rešenje, te da se razmišlja i o prodaji.

„Od tog momenta cela opoziciona scena poskakala je i optužila sve prethodne gradske uprave, pa tako i ovu koju ja vodim, kako su nesposobne jer ne znaju da vode Apoteku i da prodaja ima za cilj da nekome napuni džepove“, rekao je Šapić.

On je, kako je naveo, da bi se Gradska uprava rešila „zlih namera“ u vezi sa Apotekom „Beograd“ za koju je optužuju, ponudio opoziciji „nešto što im niko nikad nije ponudio“ – mesto direktora tog javng preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari