Šapić otkrio kada se otvara nova autobuska stanica na Novom Beogradu 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovio je danas da će do kraja septembra biti otvorena nova autobuska stanica, u novobeogradskom bloku 42, i dodao da završetak stanične zgrade, koji je pri kraju, neće uticati na rad autobuske stanice, ni na koji način.

„Autobuska stanca i sav autobuski saobraćaj se prebacuju na Novi Beograd za petnaestak dana“, kazao je Šapić na sednici Skupštine grada na kojoj se razgovara o rebalansu budžeta.

Dodao je i da kada bude izgrađena stanična zgrada, biće mnogo više prostora i za kompaniju BAS koji koji rukovodi stanicom.

Šapić je kazao i da je stajalište na Autokomandi, gde su ukrcavaju putnici za međugradske linije ka jugu zemlje, bilo potpuno nebezbedno, zbog čega grad uređuje novo stajalište.

„Našli smo prostor, baš na Autokomandi koji će da bude sređen vrlo brzo. To će biti stajalište Jug gde će moći da stanu ljudi, gde će moći da izađu i uđu u autobus bezbedno“, kazao je gradonačelnik Begrada.

Šapić je naveo i da se uvodi nova linija javnog prevoza koja će omogućiti putnicima koji međugradskim autobusima dolaze u Beograd iz pravca juga, da lako dođu do centra grada, pa i u Klinički centar Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari