Šapić: Počinje isplata 20.000 dinara roditeljima učenika 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da roditelji učenika koji pohađaju osnovnu ili srednju školu u Beogradu još mogu da se prijave za pomoć za udžbenike u iznosu od 20.000 dinara.

On je rekao da će isplata pomoći za one koji su se do sada prijavili početi danas ili sutra. Šapić je prilikom obilaska Osnovne škole „Laza Kostić“ na Novom Beogradu, gde je pozdravio prvake povodom početka nove školske godine, novinarima rekao da je do sada prijavljeno 195.000 dece za tu vrstu pomoći.

Naveo je da je „Laza Kostić“ jedna od najboljih škola na Novom Beogradu, u kojoj je pre početka školske godine urađena rekonstrukcija celog dvorišta, kao i da je u toku rekonstrukcija više škola u glavnom gradu, u kome je u prvi razred ove školske godine krenulo 16.800 prvaka.

Prema Šapićevim rečima, grad je odlučio da za učenike obezbedi po 20.000 dinara pomoći na početku nove školske godine, umesto novih udžbenika kako je bilo prethodne godine, „jer je procenjeno da je to veća pomoć roditeljima“.

Šapić je na pitanje da li ima zastoja u gradnji metroa u Beogradu, s obzirom na to da na licu mesta trenutno nema građevinskih mašina, odgovorio da je to „nacionalni projekat“ i da kao gradonačelnik nije upućen u detalje.

„Spremamo se za eksproprijaciju, spremamo se za iseljavanje ljudi na metro stanicama. Nemam informacija da ima nekih većih problema. Neću dozvoliti da Grad Beograd na bilo koji način uspori proces“, rekao je Šapić.

Dodao je da se očekuje da prva linija metroa bude završena do 2028. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari