Predviđena poslovno-tehnička saradnja između Zastave i Dženeral Motorsa mnogo je ozbiljniji poslovni aranžman od sklapanja nekog od Opelovih modela u Kragujevcu i zato će kragujevački sindikalci danas, saznaje naš list, od premijera Vojislava Koštunice tražiti da nova vlada Srbije bude formirana što pre kako bi menadžment američke kompanije dobio garancije u vezi s budućim poslom sa Zastavom.

Predviđena poslovno-tehnička saradnja između Zastave i Dženeral Motorsa mnogo je ozbiljniji poslovni aranžman od sklapanja nekog od Opelovih modela u Kragujevcu i zato će kragujevački sindikalci danas, saznaje naš list, od premijera Vojislava Koštunice tražiti da nova vlada Srbije bude formirana što pre kako bi menadžment američke kompanije dobio garancije u vezi s budućim poslom sa Zastavom. Predstavnici svih sindikalnih organizacija koje deluju u Zastavi i Kragujevcu dolaze u Beograd, odnosno pred Vladu Srbije, gde će tražiti razgovor sa premijerom Vojislavom Koštunicom o zahtevima vezanim za oporavak i budući razvoj šumadijskog i domaćeg metalskog kompleksa. Ukoliko ih premijer Koštunica ne primi, kragujevački sindikalci će na portirnici Vlade ostaviti zahteve čije rešavanje će biti oročeno na 20. april. Nakon tog datuma sindikalci će pozvati kragujevačke metalce na masovne ulične proteste, ali ne samo u Kragujevcu, već pre svega pred zgradom Vlade Srbije.
Realizacija već ugovorene poslovne-tehničke saradnje Zastave i Dženeral Motorsa ne može da počne dok Vlada Srbije ne donese odgovarajuće odluke. Takve odluke, ipak, ne može da donese aktuelna tehnička vlada, već jedino nova vlada Srbije, koja bi imala pun kapacitet odlučivanja i koja bi menadžmentu Dženeral Motorsa trebalo da pruži garancije vezane za sigurnost buduće poslovno-tehničke saradnje te kompanije sa kragujevačkom Zastavom. Ovo tim pre što je, pouzdano saznaje Danas, predviđena saradnja Zastave i Dženeral Motorsa, u perspektivi mnogo ozbiljnija i obimnija od sklapanja određenog broja jednog od Opelovih modela automobila.
Dogovorena saradnja bi otvorila nove razvojne perspektive ne samo Zastavi i njenim kooperantima već i delu domaćeg metalskog kompleksa. Radi se o zaista ozbiljnom poslovnom aranžmanu i zato menadžment Dženeral Motorsa traži da o njemu razgovara i sa Vladom Srbije, kažu juče u Zastavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari