Savet za rast BDP Srbije: Akcija "Najbolja cena" dobro utiče na makroekonomsku sliku zemlje 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Akcija „Najbolja cena“, u kojoj je 81 namirnica u prodaji po akcijskoj ceni, dobro utiče na makroekonomsku sliku Srbije, ocenjeno je danas na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Na sednici, kojom je predsedavao premijer Miloš Vučević, razmatrani su rezultati postignuti u svim oblastima ključnim za stabilnost ekonomije, saopštila je Vlada Srbije.

Prezentovani su rezultati postignuti u oblastima građevinarstva, industrijske proizvodnje, rudarstva i poljoprivrede.

Istaknuta je važnost ulaganja u sisteme za navodnjavanje i zaštitu od poplava.

Povodom očuvanja održivog privrednog rasta rečeno je da je neophodan nastavak ulaganja u kapitalne projekte u oblasti putne i železničke infrastrukture, kao i u oblastima zdravstva i zaštite životne sredine.

Na sednici je zaključeno da će poseban akcenat biti na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

Naredna sednica Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda biće posvećena Zelenoj agendi – strategiji regionalnog razvoja koja ima za cilj da odgovori na izazove klimatskih promena i zelene tranzicije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari