Profesor Savić: Vlada će prihvatiti većinu zahteva prosvetara i poljoprivrednika, ali ako lagano popuste pojaviće se i mnogi drugi

Ostavite komentar


  1. A sta je sa visokim obrazovanjem? Od kolege koji je „blizak vlastima“ cujem „mrka kapa“ da cemo dobiti isto kao i nastavnici srednjih skola. Briga njega, radi dva posla,…

  2. Smanjite plate Tabakovički i sličnima i onima kojima sta podzali, pa dajte ovima koji su zapostavljeni.

  3. Zahtevi koi su postavljeni pred vladu su u granici realnog. Vlada nije skrtarila kada je skupstini predlozila rebalans koim je prebogato nagradila ministre „bez fotelja“,a vaspitacice neka se bore sa decom za bedu.Znaju li predsednik vlade i ministri da i vaspitacice imaju decu,i da i ona treba da jedu,da se obuku,da se skoluju…. Ako zelimo,a zelimo,da nam deca u vrticima budu bezbedna,nahranjena,edukovana i vaspitavana,onda i vaspitaci mora da budu rastereceni brige za egzistenciju svojih porodica. Isti je slucaj i sa uciteljima,nastavnicima,profesorima….
    I seljaci ne mogu da sastave kraj sa krajem,na ovoj ceni ratarskih kultura koje su dominantne u poljoprivredi Srbije,seljak-paor ima cist gubitak na supstanci jer su imputi koi ucestvuju u proizvodnji izuzetno visoki.
    Na kraju krajeva vi gospodo iz vlade obecaste nesto,a covek se uvek veze za rec dok vo za rogove,pa vas molim izaberite sta ste.

  4. Mozda da de otkazu rafali?
    Bilo bi para za sve zahteve.
    Ako nedostaje treba odustati od nacionalnog stadiona(gradi se na privatnim parcelama?) i tako redom…..

  5. prosvetni radnik izdravstveni izjednaceni.Ucitelj 90 hiljada sa 18 sati nedeljno i lekar 100 hiljada sa 40 sati.Privatni casovi prosvetara se kontrolisu a privatna praksa lekara koji rade u drustvenom sektoru i privatno kao i prosvetnih radnika mora da se kontrolise.

Ostavite komentar


Ekonomija

Vlast tri dana u Skupštini priča o njima: Šta su to uljni škriljci, o kojima se kao o litijumu pričalo da su "srpsko blago"? 10

Vlast tri dana u Skupštini priča o njima: Šta su to uljni škriljci, o kojima se kao o litijumu pričalo da su „srpsko blago“?

Uljni škriljci ili uljani škriljci već tri dana pominju se od strane poslanika vladajuće koalicije, na čelu s predsednicom Skupštine Anom Brnabić, tokom rasprave o litijumu u Skupštini Srbije, prebacujući opoziciji da je licemerna jer traži zabranu iskopavanja litijuma i bora, a ne ove i drugih ruda, čija eksploatacija je potencijalno štetnija od jadarita.

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.