Savović: Izvoz viška pšenice, kukuruza i suncokreta otežavaju problemi sa logistikom

Ostavite komentar


  1. Ukrajina u ratu vise hrani svet nego u miru, price za malu decu. Kod nas je kolaps jer je AV zarad kupovine socijalnog mira zabranio izvoz kada je cena bila visoka i izgubili smo kupce.

  2. Svi se zale ali treba da se radi.Uljare nece suncokret za ulje ok neka rade ulje za dodatak dizelu, neka se i oporezuje i akciza stavi i neka bude ista cena dizela , dobijaju svi.Da se ulje od uljarica ubaci u vecem procentu u biodizel i da koriste traktori.Psenica da se otkupi i popune sve rezerve po 20 din ali da se da prostora kao prosle godine suncokret da se izvrsi doplata kasnije kada cene skoce.Da se Kinezima ponude zitarice za traktore da se dođe do nove mehanizacije.Da se naprave tipski ugovori da farmeru moze da da ratar zitarice bez para a da ugovor garantuje otplatu kasnije da ratar ne bi cuvao kad stocaru treba.Da se otvore klanice na lokalu koje vec postoje izdaju dozvole, svi bi viskove davali ovako sverceri kupuju.Vise stocara veca potrosnja zitarica.Da se pokrene proivodnja metana iz biomase.Da se uvedu krediti do 2000e po trzisnoj ceni ali da se dobijaju uz neku zalogu traktora recimo da ne treba brdo papira da bi narod posejao jer vlada apatija….Da poljoprivrednik obavezno placa preko racuna i da prodaja ima trag i da se uvede minimalan porez na prodaju ali da poljoprivrednik ima zagarantovanu penziju od 250e…

  3. Poljoprivreda je ovoj drzavi zadnja rupa na svirali. Kada su cene visoke onda se zabrani izvoz da se nebi seljak bogatio a kada su cene niske neka seljak radi zabadava. Cena djubriva npk oko 70din. Kg a psenica oko 20 din. Kazite mi sa kakvom racunicom da udjem u jesenju setvu sa ovakvim cenama goriva, semena. Bolje mi je da zabadava sedim nego da moju muku nekom poklanjam.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.