Sekulić: Stekli se uslovi da počne isplata

Direktor Agencije za restituciju za Danas nakon odluke Vlade o koeficijentu na osnovu kog će se obeštetiti bivši vlasnici oduzete imovine

Ostavite komentar


  1. Već 15 godina traje ovo iživljavanje sa opljačkanom imovinom gradjana Srbije. Crkvama i Jevrejskoj zajednici se vraća na jedan način, a raji na drugi. Hvale se uspesima, navodno su vratili 98% nečega. Prvo su sačekali da većina pomre, u međuvremenu su veći deo rasprodali i devastirali, a sada će navodno da vrate 15% u nekim ratama i obveznicama. Nije više važno ni to vraćanje. nema više kome ni da se vrati, jer su i deca pobijenih i opljačkanih pomrla. Ostaje osnovno pitanje: šta je sa ratnim zločinima? Desetine hiljada Srba je pobijeno, uglavnom prebijanjem po pustarama i podrumima, bez suda i suprotno svim zakonima, samo zbog revolucionarne pljačke. Šta je sa istragom Državne komisije i strašnim brojevima o tajnim grobnicama i zločinima bandi koji su se dogodili krajem 1944., do februara 1045. godine. Sada deca istih tih zločinaca navodno vraćaju opljačkano, u nekom procentu koji sami odrede i kada oni procene da je to potrebno. Nema zaborava, ni pomirenja, niti se to može platiti dok se zločinci ne imenuju i osude.

  2. Postenije je dekretom oduzeti zbog visih ciljeva kao sto su radili komunisti nego platiti razvuceno do u nedogled ovaj bedni odstotak! Ko ne vidi slep je!

  3. Vidi ti to! Sve obračunato u evrima, iako je dinar zakonsko sredstvo plaćanja. Umislili su da smo več članica EU! Po zakonu se domaća plaćanje moraju obavljati u dinarima.

    1. Šta znači 15%od procenjene a ne tržišne vrednosti objekta? Država nema popis državne ime ine, niti zna koja je to vrednost. Da je to urađeno, mi kao vlasnici povracene imovine bi spravom tražili donošenje zakona o supstituciji i sviju imovinu menjali sa državnom po istoj vrednosti. Ovako mi faktički državi poklanjamo našu imovinu za koju je država prodala, uzela novac ili privela drugoj nameni. Nismo organizovani da.bi tražili ono što nam pripada

    1. Ne lipsi magarce do zelene trave. Strazbur je na pomolu. Crkvama i jevrejskim zajednicama sve a nama obicnim smrtnicima 15%. Ovo ima samo u zemlji Srbiji.

  4. Krajnje je vreme da nesto preduzmete i vratit nam to sto ste obecali. Stanovi solidarnosti se grade dele ljudima, a mi cekamo. Resite nesto i za nas neka drzava napravi neki plan da nam ponudi neka sredstva i mi da nesto doplatimo pa da kupimo i mi nesto da bi ziveli. Nadam se da nas imate u vidu.

  5. Da li imamo pravo obeštećenja na povr imovine po restituciju ako se to odnosi na zemljište na kome se nalazi kuća i sada u vl listu neće pisati vl Rep Srbija pod br 1.imamo li mi pravo na obeštećenje. Zemlj je oduzeto 1958,59 i deo placa je korišćen za ulicu u kojoj stanujemo

  6. DALI I SVOJU IMOVINU VREDNUJETE SA15 PROCENATA. NA NASOJ ZEMLJI SE POJEDINCI BOGATE A MI DIZEMO KREDITE DA PREZIVIMO. E ZEMLJO SRBIJO.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.