Sindikati tvrde da se mobing u Krušiku nastavlja: Očekuju sastanak sa ministrom Gašićem 1Foto: Đorđe Đoković

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i UGS „Nezavisnost“ organizovali su konferenciju o kršenju prava zaposlenih u Krušiku, sa ciljem da javnosti i radnicima predoče probleme koji postoje u ovom preduzeću.

Nemanja Vujić, glavni poverenik ASNS u Krušiku, kaže za naš list da je ovo obraćanje imalo cilj da zaposleni budu informisani o celoj situaciji i koracima sindikata, jer su, kako pojašnjava, pod konstantnim pretnjama od strane nadležnih u preduzeću.

„Radnici su u strahu, sprovodi se mobing nad njima i indirektno iščlanjavanje  i gašenje ova dva sindikata. Ovo je bio miran skup da zaposleni budu obavešteni, jer svaki dan proživljavaju mobing, a žene dolaze uplakane“, kaže Vujić.

On dodaje da sindikat još uvek nije razmatrao opcije štrajka ili protesta, ali da očekuju da će se ministar odbrane Bratislav Gašić oglasiti, i da će na sastanku doći do nekog dogovora.

„U interesu nam je da se reši problem. Ministarstvu nismo dali konkretan rok kada da sazove sastanak, ali poziv očekujemo u što kraćem roku“, poručuje on.

Podsećamo, već neko vreme predstavnici sindikata upozoravaju da se u korporaciji Krušik u Valjevu sprovode pritisci na zaposlene koji su odlučili da pristupe ovim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari