Kompanija Simens Srbija najavila je da će sredinom oktobra, u Gradskoj kući u Subotici, organizovati Sajam za buduće dobavljače, na kome će domaćim preduzetnicima ponuditi mogućnost da preuzmu deo proizvodnje elemenata za vetrogeneratore koji se sada uvoze.

Prema rečima Tihomira Rajlića, generalnog direktora Simensa u Srbiji, ta kompanija namerava da supstituiše uvoz 90 gotovih komponenti, a reč je o velikim serijama, što bi trebalo da bude dobar motiv za domaće preduzetnike. „Na sajmu u Subotici biće održane prezentacije o pogodnostima i uslovima poslovanja sa Siemensom i organizovani sastanci sa budućim, potencijalnim lokalnim kompanijama koje će imati prilike da se detaljno upoznaju sa potrebama Simensove fabriku u Subotici“, objasnio je Rajlić i dodao da je Simensu u organizaciji tog sajma partner Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije uz podršku Ministarstva privrede.

U Asocijaciji kažu da su počastvovani pozivom Simensa i ističu da ta fabrika svojim primerom šalje nekoliko univerzalnih poruka preduzetnicima i Vladi Srbije.

– Simens je u početku poslovao sa 12 zaposlenih u jednoj garaži u Subotici, a sada ima oko 700 radnika i proizvodnju na 30.000 kvadrata i postao je jedan od najvećih u Simens sistemu. Nastojanje lokalnog menadžmenta kompanije da jedan broj delova koji se sada uvoze proizvode srpski dobavljači je primer potencijalnog rasta domaće privrede i potrebe za prilagođavanjem novom tržištu- rekao je Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari