Asocijacija malih i srednjih preduzeća i Poreska uprava u ponedeljak organizuju tročasovnu tribinu na kojoj će privrednici imati prilike da direktoru PU Ivanu Simiču postave pitanja i ukažu na probleme i predlože rešenja za efikasniji rad te institucije.


– Reforma Poreske uprave jedno je od najznačajnijih pitanja u agendi nove rekonstruisane Vlade. Reagujući dnevno na sve primedbe, aktuelni direktor učinio je mnogo na uspostavljanju saradnje sa obveznicima i otvorio prostor da u poresku reformu budu inkorporirana iskustva i predlozi privrednika – kaže za Danas Milan Knežević, potpredsednik AMSPP.

On objašnjava da ta otvorenost institucije za sve primedbe iz prakse, od tehničkih do suštinskih, daje nadu da će i fiskalna reforma omogućiti povoljniju poslovnu klimu.

– Prvi put privrednici daju podršku poreznicima, „svom klasnom neprijatelju“ jer se ovoga puta oni postavljaju ne kao inkvizicija već kao služba koja treba da obavi najodgovorniji zadatak i prikupi sredstva za budžet iz kojeg se finansiraju sve javne službe i javni interesi države – kaže Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari