Poreska uprava uputila opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, saopštilo je juče Ministarstvo za finansije i privredu uz napomenu da je Simpo dobio rok „da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta 2013. godine, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmiri na drugi način, u skladu sa zakonom“.

U saopštenju se dodaje da ukoliko Simpo i ovoga puta ne izvrši svoju obavezu, „Poreska uprava će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i izvršiti prinudnu naplatu poreskog duga“.

Kada je reč o Galenici, menadžment te firme je tokom jučerašnjeg dana obavestio Ministarstvo da su spremni da izmire svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama do njegovog konačnog izmirenja. „Međutim, ukoliko Galenika ne izvrši ovu obavezu, Poreska uprava će, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun“, navodi se u saopštenju i podseća da „Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na ovaj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Dinkić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari