„Ovo je simulacija tržišta“: Šta vredi što možete da raskinete ugovor kada sva tri mobilna operatera poskupljuju odjednom

Ostavite komentar


  1. U EU svako poskupljenje za vreme jednog ugovora (po zakonu min. 1godina) je tzv. vanredno, mora da se najavi posebnim pismom svakom korisniku pojedinačno i daje mu pravo na vanredni raskid ugovora.

  2. Poskupljenje u toku trajanja ugovora? Smejurija od države i konkurentskog tržišta. Obična otimačina.
    Ista situacija ako hoćeš da kupiš neku tehničku robu. Cene svuda iste, konkurencije nema, a marže opravdavaju visokom cenom carine.
    Krajem prošle godine sam iz Slovenije naručio preko Amazona laptop i platio na sniženju 600€. Bio je 900€, a u Srbiji (ako uopšte nađeš tu firmu) 200.000 dinara!!!
    I smart TV sam kupio online, preko firme iz Subotice, koja uvozi iz Mađarske. Naravno, sa garancijom.

  3. Ovo je slučaj za ministarstvo za privredu i zaštitu tržišta od kartela.

  4. Ko od početka prati ovo tržište zna da je uvek bilo ovako, samo malo prikrivenije. Ovako je u svakom segmentu prodaje gde su velike firme u igri. Pogledajte samo cene u velikim tržnim centrima, to je tek za pisanje. Međutim, tor je ovde sve puniji.

  5. Sve je to tačno, samo ne razumem šta bi donelo uvođenje 4. operatera? Ako je sistem namešten, 2 ili 15 operatera bi se isto tako dogovorili. Nama treba reforma sudstva, bez toga srbija nije država.

  6. Narod ne interesuje politika. 40% ljudi ne izlazi na glasanje. A kad im poskupi račun za mobilni, nemaju kome da se žale. E pa to ti je druže politika. Glasas za one koji će da se bore za običnog čoveka. Ako ih nema po tvom ukusu, kandiduje se sam.

  7. Pa samo pogledajte min telekomunikacija… informisanje namerno ne pominjem, on time ne sme da se bavi, to radi Suzi !!!

  8. Šta je kod nas transparetno? Cene goriva su kao da je barel nafte 100$. Udruženje za zaštitu potrošača hitno smeniti. Od njih nikakve koristi.

  9. Šta je tu čudno? U većini slučajeva kad hoćete da promenite posao, minimalac kod svih,10 sati rada i svaka subota. Zlatno doba

  10. Имам два мобилна телефонска броја при пеид. Не подносим да сам у уговорном односу на неколико година. Као да сам взан. На свој начин се борим против лопова, мада знам да ће доћи дан да узгубим битку и подвијем реп (који додуше још немам, али никад се не зна). Недавно су ме звали из А 1 и нудили брда и долине, АЛИ уз услов да пређем на уговорни однос. Како сам напушио недужно дете, које ме звало. И мене нико не штеди, па што бих ја неког. Нека се челичи.
    Тако сам плату до задњег дана (2000 и неке) примао на руке. Тако се (као Дон Кихот) борим против шљама који на пљачка : банкара, апотекара, увозничког лобија итд.

  11. To je kartelski dogovor i u sređenoj zemlji podleže krivičnom progonu.Tragično po nas je što kolo vodi Telekom,državna firma, koja bi trebalo da štiti narod.

  12. Postoje nadležne institucije:
    RATEL, koji reguliše cene usluga
    Komisija za zaštitu konkurencije i Tužilaštvo, koji treba da ispitaju eventualni dogovor operatora, koji je zabranjen.
    Ministarstvo trgovine, koje je dužno da štiti potrošače
    Sud, kome korisnici mogu tužiti operatora, tj. ne da samo ostvare pravo na raskid ugovora, već i da im operator nadoknadi štetu zbog toga (osim ako u ugovoru ne stoji da su strane saglesne da korisnik na to nema pravo).

  13. Svaka osoba koja se iseli iz Srbije ili cela porodica ima posledicu gasenje nekoliko sim kartica, to je na godisnjem nivou 60-70.000 brojeva. Oni sad pokusavaju povecanjem cena da imaju istu zaradu sa manjim brojem korisnika. Sto nije odrziv nacin poslovanja jer ce od povecanja cena vec za nekoliko meseci opet imati 15.000 manje korisnika i tako u krug.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.